*Nettavisen* Nyheter.

Fem siktet i leiemordsak

Foto: Scanpix

Politiet har siktet fem personer de mener medvirket til planleggingen av mord på to personer, deriblant en politimann, i Solør.

25.07.05 13:46

Politiet i Hedmark redegjorde lørdag for utviklingen i etterforskningen av trusselsaken i Solør.

Fredag opplyste politiet til TV 2 Nettavisen at to personer var pågrepet i saken.

Ytterligere to nordmenn er nå pågrepet.

En pågrepet i Sverige
- En fjerde person ble pågrepet i Sverige torsdag, og utlevert til Norge fredag, sa politiadvokat Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt under lørdagens pressekonferanse.

De tre som er pågrepet tidligere, er fengslet med brev- og besøksforbud i to uker.

Fjerdemann, som ble utlevert fredag, vil bli fremstilt for fengsling førstkommende mandag. Politiet bekrefter at sistnevnte er fra Glåmdalsdistriktet.

I tillegg sitter en mann (48), som skal være fra Kroatia, fengslet i Danmark. Mannen er begjært utlevert, men sitter fengslet i en dansk sak. Politiet vil ikke kommetere om mannen, som skal være fra Kroatia, har tilknytning til jugoslaviske mafiamiljøer.

Samtlige er siktet for å ha stått bak eller medvirket overtredelse av straffelovens paragraf 233a om forbund om å begå drap eller grov legemsbeskadigelse.

Varslet av dansk politi
I desember 2004 mottok politiet i Hedmark opplysninger fra dansk politi om at en pågrepet person hadde fortalt om planer om å likvidere to personer i Hedmark.

- Opplysningen var av en slik alvorlighetsgrad, at vi umiddelbart ba om bistand fra Nye Kripos. Politiet satte store ressurser inn på å identifisere de to som var mål for aksjonen, og i å bringe klarhet i hva opplysningene innebar, fortalte Thoresen lørdag.

Rask identifisering
Personene ble raskt identifisert, og nødvendige sikkerhetstiltak iverksatt. Politiet vil ikke kommentere hvorvidt og i hvilken grad de trusselutsatte og deres familier fremdeles er beskyttet, men ber pressen vise varsomhet overfor de utsatte.

- Vi oppfordrer pressen til å vise hensyn i forhold til de to som var mål. De og familene har vært under stort press over lengre tid, og stor mediepågang den siste tiden har vært en ytterligere belastning. Det samme gjelder for øvrig familiene til de siktede, understreket politiet.

Holder tett
Politiet holder foreløpig kortene tett til brystet i saken. Tre taktiske etterforskere fra Nye Kripos bistår i etterforskningen, som fortsetter for fullt i løpet helgen og utover de neste ukene.

- Politiet mener opprinnelig at vi kanskje kan få de opplysningene vi trenger i løpet av den perioden de tre sitter varetektsfengslet. I motsatt fall, vil vi vurdere å gå ut med ytterligere opplysninger, informerer politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.