RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem tiltalt for drapsforsøk i bingolokale

FOR RETTEN: Ismail Josef er en av fem som står tiltalt for drapsforsøk på «sigøynerkongen» René Karoli. Rettssaken etter dramaet på Torshov Bingo i fjor starter i Oslo tingrett 13. mai og varer i tolv dager. Ismail Josef samtykket i at Nettavisen kunne avbilde ham og bruke bildet som ble tatt i forbindelse med et fengslingsmøte i juli i fjor.
FOR RETTEN: Ismail Josef er en av fem som står tiltalt for drapsforsøk på «sigøynerkongen» René Karoli. Rettssaken etter dramaet på Torshov Bingo i fjor starter i Oslo tingrett 13. mai og varer i tolv dager. Ismail Josef samtykket i at Nettavisen kunne avbilde ham og bruke bildet som ble tatt i forbindelse med et fengslingsmøte i juli i fjor. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Angrep René Karoli og sønnen hans med brekkjern, machete, øks og kniv på Torshov Bingo.

Ismail Josef er en av flere personer som 1. april 2013 var involvert i sigøynerslagsmålet som endte med at René Karoli var døden nær etter slag og flere knivstikk.

Familiedisputt
Økser, kniver, samuraisverd og brekkjern ble brukt i oppgjøret, som skyldes en langvarig familiedisputt mellom de to sigøynerfamiliene.

Bakgrunn: Fire nye uker i varetekt for drapsforsøk

Til sammen fem personer er tiltalt for drapsforsøk på René Karoli og sønnen i et bingolokale i Oslo andre påskedag i fjor.

Totalt ble syv personer pågrepet i forbindelse med drapsforsøket.

Satt av tolv dager

Rettssaken starter i Oslo tingrett 13. mai og varer i tolv dager. Ifølge tiltalen forsøkte de fem å drepe Karoli ved å slå ham en rekke ganger, flere steder på kroppen og/eller hodet. 

Overvåkningsbilder fra bingolokalet har vært sentrale i etterforskningen.

Var på rømmen med barna
Etter det Nettavisen erfarer ble Ismail Josef grepet av panikk da han så resultatet etter det som skjedde på bingoen på ulike avisforsider og i nyhetssendingene.

Bare timer etter tildragelsen på Torshov forsvant han utenlands. Først til Sverige. Deretter ble det fem uker på flukt, hele tiden med en internasjonal etterlysning hengende over seg, i Danmark, Belgia og Frankrike. Hele tiden hadde han barna ved sin side.

De besøkte blant annet EuroDisney like utenfor Paris.

På grunn av det han oppfatter som trusler fra Karoli-familien i tiden før det som skjedde på Torshov, valgte han å ta barna ut av skolen.

Meldte seg frivillig
Etter uker på rømmen valgte han selv å troppe opp hos norsk politi og melde seg.

Helt siden han meldte seg for politiet har Ismail Josef sittet i varetekt.

Flere interne oppgjør

Begge de to ofrene har tidligere vært innblandet i en rekke interne oppgjør i det norske sigøynermiljøet.

Fire av de fem tiltalte tilhører Josef-familien, og er barnebarn av Franz Josef som kom til Norge samtidig som René Karolis far Polykorp Karoli og hans to brødre kom til landet.

Polykorp Karoli ble ansett som sigøynerkongen i Norge fram til han døde i 2001.

Les også:Oppgjør i rommiljøet

De to familiene har vært i langvarig konflikt, og flere dommer viser at de to familiene ved en rekke anledninger har barket sammen.

Den siste tiltalte er en norsk-marokkaner som sammen med en av de tiltalte fra Josef-familien i 2010 ble dømt for å ha deltatt i et gjengoppgjør på Furuset i Oslo. (©NTB)

Les også:Politiet: - Ville drepe sigøynerleder René Karoli

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere