*Nettavisen* Nyheter.

Fem vektere frifunnet for vold

Fem vektere er frifunnet for vold mot flere personer på Oslo Sentralstasjon.

27.05.04 19:34

Alle de fem mennene i alderen 22 til 33 år var tiltalt for å ha vært voldelige mot personer de ville bortvise fra Oslo Sentralstasjon ved flere tilfeller i 2001 og 2002.

Noen av tiltalepunktene ble imidlertid frafalt under rettssaken. Oslo tingrett endte med å frifinne alle de fem vekterne for de tiltalepunktene som gjensto.

Bakgrunnen for frifinnelsen er at retten ved flere tilfeller ikke finner det tilstrekkelig bevist at vekterne brukte vold. Et vitne til en av hendelsene forklarte i retten at han så en av vekterne slå med knyttet neve i magen på en person de ville bortvise, men retten viser til at stemningen blant dem som så opptrinnet var preget av sterk antipati mot vekterne, og at vitnet derfor kan ha oppfattet mer enn det som faktisk skjedde.

Ved et annet tilfelle la vekterne en mann i bakken og iførte ham håndjern. Oslo tingrett har blant annet vurdert opptak fra et overvåkingskamera som fanget opp deler av det som skjedde, og konkluderer med at det ikke er noe som tyder på at vekterne brukte mer makt enn det som var nødvendig for å få mannen til å forlate stasjonsområdet.

Aktor i saken hadde lagt ned påstand om betinget fengsel for fire av de tiltalte, og ba om frifinnelse av femtemann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.