*Nettavisen* Nyheter.

Fengsel for Anne-Kat.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Anne-Kat. Hærland fikk 30 dager ubetinget fengsel, en saftig bot og mister førerkortet i to år.

07.06.04 19:05

Dommen er i samsvar med påstand fra aktor Inger Andreassen, som ba om 90.000 kroner i bot, 30 dager i fengsel og tap av førerkort for to år.

Hærlands forsvarer Peter Nørgaards appell om å gjøre fengselsdommen betinget, begrunnet med det store mediepresset Hærland har vært utsatt for, ble ikke tatt til følge. Retten mener at mediepresset bør gi en viss strafferabatt, men at Hærlands fyllekjøring og kollisjoner er så alvorlig at hun likevel må i fengsel.

- Skyldig
Den 30 år gamle tv-komikeren var tiltalt for tre forhold: Kjøring i påvirket tilstand, uaktsom kjøring og for å ha forsøkt å stikke fra åstedet for den første kollisjonen.

Det var tirsdag 11. november i fjor at Anne-Kat. Hærland ble tatt for promillekjøring etter å ha krasjet inn i først en parkert bil og senere i en bil som ventet på grønt lys på Frogner ved 08-tiden.

Blodprøven hos politiet viste at hun hadde 1,26 i promille.

Hærland erkjente seg skyldig i alle tre forhold da hun mandag formiddag møtte i Oslo tingrett.

- Jeg var i sjokk, sa hun i retten.

Tar betenkningstid
Da dommen var forkynt for Hærland, sa hun at hun tar betenkningstid på spørsmål om hun godtar straffen eller ønsker å anke til lagmannsretten.

Hærland hadde håpet på betinget fengsel. I sin prosedyre mandag var forsvarer Peter Nørgaards svært skeptisk til medienes dekning i saken.

- Hærland har måttet tåle i stå i gapestokken måned etter måned. Det har vært en lang prosess der ulveflokken jager henne fordi vi får ta del i hennes humor en gang i uken, sa Nørgaard i retten.

Bitter
Det var en tydelig bitter NRK-kjendis som møtte i Oslo tingrett. Hærland ble smuglet inn bakveien for å slippe journalistene.

På spørsmål fra retten om det var riktig, slik det har stått i mediene at Hærland ikke ville la seg avhøre etter ulykken, sa Hærland:

- De er jo så frekke at det ikke er til å tro. Pressen skulle sett at jeg var til avhør samme dag.

Hærland fortalte at hun hadde fått tidspunktet for avhør gjennom oppslag i tabloidene:

- Jeg forstår at de ble informert. De ville vel gjerne være med på avhøret. For all del. De driver jo folkeopplysning, sa Hærland.

Om dagen hun var inne til avhør, sa Hærland at hun fikk lov til å gå inn bakveien på politihuset på Grønland, «så slapp jeg å ha disse sjarmtrollene her hengende rundt meg hele tiden», sa hun og viste til medieoppbudet på tilhørerbenken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag