RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengsel for menneskesmugling

Sist oppdatert:
En russer (39) må belage seg på mange års fengsel.

Russeren ble i Oslo tingrett fredag dømt til fem og et halvt års fengsel for organisert menneskesmugling og flere bedragerier, heter det i dommen.

Hovedforhandling ble holdt fra 16. til 26. april, og tiltalte møtte og erkjente seg skyldig etter tiltalens post IV:

«for i hensikt å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning ved å fremkalle, styrke eller utnytte en villfarelse, rettsstridig å ha forledet noen til en handling som voldte tap eller fare for tap for ham».

- Strengeste dom noensinne
Dommen er halvannet år mildere enn aktors påstand, som var sju års fengsel.

- Jeg konstaterer at vi har fått fullt gjennomslag for vår argumentasjon. Så vidt meg bekjent er dette den strengeste dom for menneskesmugling som er avsagt i Norge, sier aktor, politiadvokat Øyvind Havnevik i Oslo politidistrikt.

Menneskesmuglingen startet i 1999 og ble drevet fra Russland og Norge. Retten uttaler at det minst dreier seg om nærmere hundre personer som er fraktet ulovlig til landet.

Russeren er ugift og tidligere ustraffet.

Anket på stedet
39-åringen ble fredag dømt til fem år og seks måneders fengsel i Oslo tingrett for organisert menneskesmugling. Han ble i tillegg dømt for medvirkning til falsk forklaring, simpelt og grovt bedrageri, samt trusler mot et vitne.

I tillegg til soningsdommen ble han dømt til å betale tilbake 400.000 kroner som han har tjent på virksomheten, og 114.400 kroner til de fornærmede.

Tiltalte anket dommen på stedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere