Gå til sidens hovedinnhold

Fengsel for musikkpirat (16)

Stavanger-gutten hadde 150.000 låter på datamaskinen, og risikerer fengsel.

Den mektige film- og musikkindustrien så seg lei på at 16-åringen kopierte filmer og musikk og distribuerte videre. De anmeldte saken, som nå kommer opp for retten.

Kan få fengsel

Politiet i Rogaland ville først gi forelegg, men skjerpet etter hvert straffen til 4000 kroner i bot og 60 dagers betinget fengsel. Det vurderes også å saksøke guttens foreldre for et sekssifret beløp, skriver Dagbladet.

Fra foreldrenes hjem i Stavanger ledet 16-åringen fildelingsnettverket Stavanger Dragon Hub med 1500 registrerte brukere. Beslag av guttens dataserver viste at omfanget var stort: 7000 filmer, 20.000 videosnutter og 150.000 låter.

Piratjakt

Bransjen mener de taper flere millioner kroner årlig på ulovlig nedlasting av musikk og film. Politiet startet i fjor en offensiv for å ta nettpiratene. 16-åringen er den første som ble tatt.

- Vi er veldig glade for at politiet griper fatt i denne saken og vil straffe personen bak. Dette markerer at slik virksomhet er ulovlig, sier Roald Dye, generalsekretær i Norsk Videogramforening til Dagbladet.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto