RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengselsdirektør gir grønt lys for Breivik-studier

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:

Fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel vil ikke nekte Anders Behring Breivik å studere dersom han er kvalifisert.

Dermed får den terrordømte studere ved Universitetet i Oslo hvis han har gode nok karakterer. Breivik skal ha tatt opp flere fag fra videregående skole i fengselet.

– Ja, vi kommer til å akseptere at han studerer, men det blir da selvstudier på cella. Han vil ikke kunne være på universitetet, eksamener vil finne sted på Ila og det vil ikke være noe internettoppkobling mot universitetet, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid til TV 2.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) har tidligere sagt at oppfordringen til innsatte om å ta høyere utdanning ikke gjelder for Breivik. Det har fått de fengselsinnsatte til å reagere.

– Jeg er veldig glad for at Halvorsen ikke er justisminister. Skulle vi ha styrt norsk kriminalomsorg etter en statsråds følelser så hadde det blitt det svare kaos i hele kongeriket, sier lederen av Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Knut Are Svenkerud, til fjernsynskanalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere