RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Hilmar Svendsen (IBERGEN.NO)

Fengsler mann med fem identiter

Sist oppdatert:
Utlendingen hevder å være både fra Italia og Algerie. Nå vil politiet bure ham inne.

(iBergen.no) : Den rundt 34 år gamle mannen har forsøkt å få asyl i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland - alle steder uten hell. Etter at søknaden om å få bli i Norge ble avvist, forsvant han sporløst. Da han nylig dukket opp igjen i Bergen, var det med en helt ny identitet.

- Kan ikke gå løs
– Vi kjenner til fem forskjellige identiteter, som mannen har brukt, med mange variasjoner. Noen ganger bruker han samme navn, men oppgir å være fra et annet land, sier politiinspektør Øyvind Tenold ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Mannen blir ved 13-tiden fredag fremstilt for varetektsfengsling. Politiet ber Bergen tingrett fengsle mannen i inntil fire uker.

– Han kan ikke gå løs, siden vi ikke vet noe som helst om ham. Vi må først finne ut hvem han er og hvor han kommer fra. Deretter må vedkommende land godkjenne identiteten hans, sier Tenold.

Shopper asyl
Saken er slett ikke unik. Stadig flere driver det politiet kaller «asylshopping», ved å flakke rundt i Europa og reise til nye land med ny identitet etter hvert som de får avslag på asylsøknaden. Ettersom Norge skal ha vært det første landet mannen søkte asyl i har norske myndigheter ansvaret for å finne ut mannens identitet og få ham ut av Schengen-området.

– Hva skjer om dere ikke finner ut av hans rette identitet?

– Da må vi på et eller annet tidspunkt løslate ham. Mannen blir da identitetsløs og kan ikke arbeide. Da er sjansen stor for at han ender opp som kriminell, sier Tenold.

Må bli i Norge
Mannen kan i så fall heller ikke reise lovlig fra Norge.

– Men det er jo ikke nødvendigvis noe hinder, det ser vi jo, sier Tenold.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere