RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengslet for Førde-drapet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
FØRDE (TV 2 Nettavisen): En 41 år gammel mann er varetektsfengslet for drapet på Anne Slåtten. Selv hevder han sin uskyld.

Sunnfjord tingrett fengslet mannen fredag i fire uker med brev- og besøkskontroll. Mannen vil også bli delvis isolert i fengslingsperioden. Dermed fikk politiet medhold i sitt ønske under fengslingsmøte fredag ettermiddag.

Mannen som er siktet for drapet på Anne Slåtten sier han vil samarbeide med politiet. Han er sikker på at den videre etterforskningen vil renvaske ham.

Forsvarer Ivar Blikra sa før fengslingsmøtet klokken 13 at hans klient nekter straffskyld og vil motsette seg fengsling. Under fengslingsmøtet ville mannen ikke avgi forklaring.

Politiet ransaket fredag mannens bolig og har gjort flere beslag. Mannen er siktet for forsettelig drap(Straffeloven §233 1. ledd) og blir begjært varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkskontroll.

- DNA ikke bevis
Den siktede 42-åringen kjente ikke Anne Slåtten, og politiet kan foreløpig ikke si noe om motivet mannen skal ha hatt for å drepe henne.

Hans advokat sa i retten at den siktede ikke utelukker at han var i Førde sentrum natt til 6. juini, men at han ikke kan huske det selv.

Forsvarer Blikra sa også at selv om politiet har funnet DNA fra mannen på åstedet, så er ikke det i seg selv bevis for at mannen har drept Anne Slåtten.

Blikra poengterte at hans klient foreløpig bare har avlagt en DNA-prøve som knytter ham til drapet. Det har nå blitt tatt en prøve nummer to for å kontrollere at matchen stemmer.

Kritisk til politiet
- Min klient tar siktelsen tungt, men ønsker å samarbeide med politiet i den videre etterforskningen og regner med at den vil renvaske ham, sier Blikra.

- Jeg er kritisk til lensmann Kjell Fonns uttalelser i dag, og stiller spørsmålstegn ved hans videre objektivitet i etterforskningen, sa forsvarer Ivar Blikra før fengslingsmøtet i Førde fredag.

Oppforder til bred etterforskning
Under pressekonferansen tidligere fredag sa lensmann Kjell Fonn at politiet mener å være sikre på at de har pågrepet gjerningsmannen. Politiet sa også at den videre etterforskningen nå vil rette seg mot den siktede 42-åringen fra Sunnfjord.

Blikra stiller derfor spørsmålstegn ved om lensmann Fonn kan opprettholde en objektivitet i den videre etterforskningen.

- Jeg oppfordrer politiet til fortsatt å føre en bred etterforskning sa Blikra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere