RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengslet for kidnapping og voldtekt

Sist oppdatert:
En 40-årig mann er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker for krigsforbrytelser begått i Bosnia-Hercegovina på 1990-tallet.

Mannen er siktet for flere tilfeller av frihetsberøvelse, grov legemsbeskadigelse, voldtekter og seksuelle overgrep under krigen på Balkan. Han har erkjent forhold knyttet til krigen, men nekter straffskyld etter siktelsen.

40-åringen ble arrestert i Oslo 8. mai og har de siste dagene sittet i omfattende avhør med etterforskere fra Kripos. Ifølge hans forsvarer, advokat Heidi Bache-Wiig, skal han ha erkjent flere forhold fra leiren Dretelj, melder NTB.

Norsk statsborger
Mannen har siden september 1993 bodd på Østlandet sammen med sin familie og ble norsk statsborger i 2001.

Krigsforbrytelsene skal ha skjedd i Bosnia-Hercegovina i perioden mai til september 1992, da krigen for alvor blusset opp i sør og førte til sterke sammenstøt mellom serbere og kroater.

Overgrepene skal i hovedsak ha skjedd mot sivile serbiske kvinner sør i Bosnia-Hercegovina.

Siktede, som er etnisk kroat, skal ha jobbet i fangeleiren Dretelj i Bosnia-Hercegovina, hvor mange sivile mistet livet.

Kripos mener den siktede mannen har vært medlem av en militær eller paramilitær organisasjon, HOS, en høyreekstrem kroatisk militsgruppe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere