RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Fengslet i fire uker

Sist oppdatert:
Sven-Erik Utsi (30) og Carlo Jeanette Hellevig (40) er varetektsfengslet for fire uker. Ingen av de to møtte opp til fengslingsmøtet.

Under et fengslingsmøte som gikk for lukkede dører i Nedre Romerike tingrett tirsdag, ble det avgjort at de to mennene, som er siktet for ransforsøk av en pengetransport på Jessheim, skal holdes varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. De to første ukene blir i full isolasjon.

Avgjørelsen var nesten i tråd med politiadvokat Fredrik Rieber-Mohns innstilling, men Rieber-Mohn ville ha full isolasjon i hele varetektsperioden.

- Dette mener vi er upraktisk ettersom vi i dag mener det vil være behov for å isolere de siktede lenger. Dermed må vi holde et nytt rettsmøte om to uker, sier Rieber-Mohn til NTB.

Tok betenkningstid
Forsvareren til Sven-Eirik Utsi, advokat Morten Furuholmen, sier til NTB at han vil ta betenkningstid på rettens avgjørelse. Utsi motsatte seg varetekt.

- Jeg skal besøke min klient på sykehuset i kveld og ta stilling til hva vi gjør videre da, sier advokat Marius Dietrichson som forsvarer Carlo Jeanette Hellevig.

Ikke til stede
De to siktede møtte ikke til fengslingsmøtet. Ifølge forsvarerne Morten Furuholmen og Marius Dietrichson, behøver deres klienter fremdeles legebehandling for skuddskadene de ble påført under politiaksjonen natt til mandag. Tingrettsdommer Ingrid Smedsrud godtok kravet fra partene om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører og uten de siktede tilstede

Politivakt på sykehuset
Den eldste av de to, Carlo Jeanette Hellevig (40) er fremdeles innlagt på sykehus og får behandling etter å ha blitt skutt i begge lårene under politiaksjonen. Han bevoktes døgnet rundt av politiet.

Ifølge forsvareren traff det ene skuddet en pulsåre, og Hellevigs liv ble trolig reddet fordi han kom raskt under kirurgisk behandling, sier Marius Dietrichson, ifølge NTB.

Når han kan skrives ut og overføres til en vanlig fengelscelle, er foreløpig uvisst. 40-åringens forsvarer, advokat Marius Dietrichson, tror det fremdeles kan ta noe tid før Hellevig er oppe på bena.

Vil forklare seg
Sven-Erik Utsi skal ifølge NTB ha motsatt seg fengsling. Han møtte ikke til fengslingsmøtet på grunn av at han nettopp var blitt operert. Utsi er nå på sykehusavdelingen ved Ullersmo fengsel.

- Min klient er innstilt på å forklare seg for politiet. Det kan skje i slutten av denne uken eller begynnelsen av neste. Han vil også gi en forklaring til SEFO så raskt som mulig, sier Furuholmen til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere