RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fenrik sprengte bil i luften

Sist oppdatert:
Sammen med en kameratgjeng dro en 23 år gammel fenrik en bil inn på skytebanen på Rødsmoen skytefelt, skjøt den i filler med automatvåpen og sprengte den til slutt i luften. Se bildene her.

Tirsdag starter straffesaken mot fenriken i Sør-Østersal tingrett.

Utenfor tjenestetid dro fenriken og en gruppe venner bilen, en Ford Sierra, inn på skytefeltet ved hjelp av en stridsvogn, skriver Østlendingen.

I bilen ble det plassert to oppblåsbare dukker og holdekål. Bil, dukker og kål ble pepret med kuler fra automatvåpen fra kort hold.

Etterpå fyrte de en granat fra stridsvognen, av typen CV90, mot bilen. Det hele ble avsluttet med at fenriken sprengte bilen i lufta ved hjelp av flere kanner bensin med tennladning av krutt fra militær ammunisjon og knallskudd.

Straffesaken mot 23-åringen starter i Sør-Østerdal tingrett tirsdag. Den tidligere fenriken ved Rena leir står tiltalt for å ha stjålet stridsutstyr og ammunisjon til en verdi av nærmere 50.000 kroner. Han er også tiltalt for uforsiktig bruk av våpen og for å ha overtrådt sin tjenesteplikt som befal.

Skyteorgien skjedde 20. september i fjor og ble kjent etter at noen la ut videobilder av episoden på internett.

Fenriken hadde med seg flere venner, både sivile og soldater. I tiltalen blir det lagt vekt på at en sivilperson uten opplæring i bruk av AG3 fikk skyte flere salver med automatvåpenet fra hoftehøyde. Vedkommende skal ha vært ustå og til dels mistet kontrollen over våpenet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere