RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferie stopper SAS

Sist oppdatert:
SAS har gitt så mange ansatte ferie at det går utover flere tusen passasjerer. Hver helg i juli må SAS avlyse avganger fordi det ikke er nok kabinpersonale.

Bare i helgen kommer avlysningene til å gå ut over 3000 passasjerer, skriver avisen Berlingske Tidende ifølge NTB-Ritzau.

Norge er ikke direkte rammet. Det er bare flygninger fra Kastrup i København og ut i Europa, presiserer informasjonskonsulent Trine Løberg i SAS Braathen overfor TV 2 Nettavisen.

Ikke alle får beskjed
Men reiser du via Danmark, kan det altså bli problemer.

En del av passasjerene blir ringt opp og får beskjed om endringene før de ankommer flyplassen dagen de skal reise, men halvparten hører ikke noe før de står med sine kofferter og skal sjekke inn bagasjen.

- Vi er slett ikke stolte over å måtte avlyse fly, sier informasjonsmedarbeider Mikkel Nielsen i SAS.

- Vi har folk til å ringe opp og informere kundene som best vi kan, men det er vanskelig å få tak i alle i ferietiden, så det er kun halvparten vi kommer i kontakt med,

Alternative ruter
Han understreker at det for hver avlysning er laget en alternativ flyrute for passasjerene, slik at de som oftest reiser samme dag som de skulle. Enkelte ganger betyr avlysningen at reisen blir en dag forsinket.

- De ansatte har jo krav på sammenhengende ferie og vi har ikke nok folk i sommerferien, selv om vi har satt hele vår standbystyrke inn, sier Nielsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere