Feriefolket har bommet på været!

Den første ferieuka blir grå og kald.

23.06.08 13:15

Fredag forrige uke startet sommerferien for landets mange skoleelever. Dersom du har tatt ut ferie denne uka, må du belage deg på grått og kaldt vær.

Sankthansaften blir grå og regntung de aller fleste steder i landet. Det er bare å utstyre seg med varmt og godt tøy, dersom du planlegger å tilbringe kvelden utendørs.

Over Sør-Norge ligger det et lavtrykk som vil bevege seg østover og gi regnbyger på dagtid, mens det vil klarne opp til kvelden i både Sør- og Øst-Norge.

Lavtrykket vil etter hvert flytte seg østover og vinden blir nordlig. Dette vil gi opphold østafjells.

Sjekk været der du bor!

På Vestlandet kan vinden komme opp i liten kuling i løpet av dagen, mens Midt-Norge og nordover vil få spredte byger mot kvelden. En frontsone vil trekke nordover og inn i Nordland med regn.

Det aller fineste sankthansværet finner du ytterst på kysten av Troms og Finnmark.

- Vi vil få lave temperaturer i nord og gradestokken vil vise mellom 10 – 15 grader. På Sør- og Østlandet kan det bli noe varmere, da vinden i dette området kommer fra nordvest, sier meteorolog Beathe Tveita ved Storm Weather Center til Nettavisen.

De lave temperaturene vil fortsette utover i uka. Lavtrykket bevege seg nordover og gi gråvær, mens Sør-Norge vil få en fin dag på onsdag.

- I løpet av torsdagen vil det komme flere lavtrykk fra vest. Temperaturene vil holde seg lave, og det blir ingen voldsomme endringer. Det blir ikke sommer med det første, konkluderer Tveita.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag