RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feriens beste gjemmesteder

Sist oppdatert:
Her er Norges beste «hemmelige» overnattingssteder.

Lyst på en særpreget hotellovernatting litt utenom det vanlige, godt utenfor allfarvei i Norge? Reisemagasinet Reiser & ferie har kåret landets beste «gjemmesteder». Er du heldig, finner du en ledig seng i vinterferien.

- Ja, dette er steder du må lete litt for å finne, sier bladets redaktør Bjørn Moholdt til Nettavisen.

- Service, mat, atmosfære og opplevelser er blant de tingene vi har lagt vekt på. Stedene må ha litt aktiviteter å by på i umiddelbar nærhet, forklarer han.

Norges eldste høyfjellshotell
Øverst på listen troner Tuddal Høyfjellshotell. Like i nærheten finner du Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen, med sine 1883 meter over havet. Reisemagasinredaktøren har selv vært der og forsvarer at stedet får førsteplass på lista.

- Dette er et av Norges historiske hoteller, og det er også Norges eldste høyfjellshotell. Det ligger fantastisk til, og fra hotellet kan du gå til Gaustatoppen, sier Moholdt.

- Sjekk om avbestillinger
Men midt i den travleste vinterferieuka er det ikke sikkert det er ledige sengeplass på noen av stedene Reiser & Ferie har listet opp.

- Jeg tror det er litt sent. Noen få hoteller har ledig kapasitet. Det går an å sjekke, for det er alltid noen avbestillinger, lyder ekspertrådet fra Moholdt.

Her er lista:

1. Tuddal Høyfjellshotell, Telemark

Norges eldste høyfjellshotell har en historie som går nærmere 100 år tilbake i tid. Hotellet er bygd i den nasjonale, romantiske felleseuropeiske sveitserstilen fra siste delen av 1800-tallet, og er et ypperlig utgangspunkt for ulike aktiviteter i området rundt, skriver Reiser & ferie og nevner vandringer til Gaustatoppen og ski- og jaktturer i terrenget rundt. Familien Gurholt har nærmere 70 års fartstid på hotellet. De byr på et lunt og varmt opphold med utmerket mat med utgangspunkt i lokale råvarer, ifølge bladet.

2. Repvåg Fjordhotell & Rorbusenter, Finnmark

Bare noen titalls kilometer sør for Nordkapp ligger dette hotellet, som spesialiserer seg på aktiviteter på havet. Fjordhotellet var tidligere fiskebrygge, og har beholdt mye av den klassiske, nordnorske kystkulturen og atmosfæren. Stemningen preges også av ekteparet Karlsen, som har utviklet et produkt som smaker av havsalt, ifølge Reiser & ferie.

3. Fiskeværet Å, Lofoten

En reise i Lofoten er spektakulær, selv for bereiste nordmenn, og det fremste reisemålet er Å helt ytterst på spissen. Fiskeværet er et av de best bevarte i hele lofotenarkipelet, ikke minst takket være den omfattende restaureringen som ble satt i verk på begynnelsen av 1990-tallet, og som har pågått fram til i dag. Et besøk på Å er en reise i historien, skriver Reiser & ferie.

4. Hotel Norge i Lillesand, Aust-Agder

Lillesand ligger litt utenom allfarvei, men er samtidig en liten kystperle i Blindleia som fortjener større oppmerksomhet. Midt i byen ligger vakre Hotel Norge, som i all sin hvite eleganse troner stolt bak havna. Hotellet reflekterer byens status som en av 1700- og 1800-tallets mest betydningsfulle sjøfartsbyer, skriver Reiser & ferie.

5. Vega Havhotell, Nordland

Vega er uten tvil en av Norges vakreste øyer, med et kystkulturlandskap på UNESCOs liste. Her ute i havgapet ligger Vega Havhotell, vakkert tilrettelagt i et dramatisk landskap som gir fantasien flukt og hodet ro, skriver Reiser & ferie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere