Gå til sidens hovedinnhold

Fetter-fengsling for lukkede dører

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Aktor fikk medhold i at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører da 22-åringen som er siktet for dobbeltdrapet i Oslo onsdag ble fremstilt for varetekt.

Fengslingsmøtet startet i Oslo tingrett klokken 13.30 onsdag, en halv time senere en den tiden som opprinnelig var satt opp. Med pressen på gangen ba aktor om at fengslingsmøtet måtte gå for lukkede dører.

- Vil vanskeliggjøre

Han fikk medhold for dette i tingretten.

- Med sakens alvorlige karakter, er det derfor påkrevd at det skal være lukkede dører. Det vises til den store oppmerksomheten saken har fått i media, og at man er i en tidlig fase i etterforskningen. Full offentlighet vil vanskeliggjøre den videre etterforskningen, sa tingrettsdommer Margarete Hoff.

Den drapssiktede fetteren, som var kledd i en svart t-skjorte, fulgte alvorlig med da begrunnelsen ble lest opp mens pressen fikk være inne i rettslokalet i noen minutter. 22-åringen ga derimot ikke et eneste blikk i retning av de mange fotografene og journalistene som var møtt fram.

Krever fire uker

Før fengslingsmøtet sa politiadvokat Svein Holden ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen at politiet vil begjære fire uker varetektsfengsling for den siktede.

Den 22 år gamle fetteren ble pågrepet mandag kveld og satt tirsdag kveld i avhør hos politiet. Han er siktet for forsettelig drap på studentparet Yuang Wu (22) Ningyan Yu (23).

Gjennom sin advokat sa han tirsdag at han stiller seg uforstående til siktelsen.

I Oslo tingrett onsdag motsatte han seg ikke aktors ønske om lukkede dører.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra