RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fetteren godtar varetekt

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Fetteren (22) som er siktet for dobbeltdrap, godtar fire uker varetekt. Men han nekter stadig å forklare seg.

Kineseren som er siktet for å ha drept to kinesiske studenter i Oslo, aksepterte fire nye uker i varetekt.

Under fengslingsmøtet torsdag nektet han å forklare seg videre i saken.

- Han nekter å forklare seg blant annet fordi han nektes innsyn i politiets dokumenter i saken, sier mannens forsvarer Tor Kjærvik til TV 2 Nettavisen.

Åpner for senere forklaring
Politiadvokat Svein Holden ved Oslo politidistrikt sier at det nå er opp til siktede å ta kontakt med politiet hvis han ønsker å forklare seg.

Kineseren åpner for at han vil forklare seg for politiet på et senere tidspunkt.

Fredag i forrige uke ble den siktede kineseren konfrontert med et av politiets sterkeste bevis i saken. Men verken Kjærvik eller Holden ønsker å gå inn på hvilket bevis siktede nylig ble konfrontert med.

Holden opplyser at de regner med at etterforskingen av saken er ferdig i løpet av sommeren.

Utløste funnet
Den 2. mars ble fetteren siktet for drapet på studentparet Yuhang Wu (22) og Ningyan Yu (23), og dagen etter ble han varetektsfengslet for første gang.

Det var fetteren som ba studentsamskipnaden OAS sjekke hybelleiligheten til paret. Som følge av denne henvendelsen ble de to drepte studentene funnet av to ansatte i OAS den 20. februar.

Mannen er fetteren til den drepte gutten Yuhang Wu og bodde i samme studentblokk som paret - i Bjerregaardsgate i Oslo sentrum. Fetteren er også student, og har vært i Norge omtrent like lenge som de drepte.

Før det forrige fengslingsmøtet 1. april, la politiet fram et nytt bevis mot fetteren. Han godtok også da fire uker varetektsfengsling. Han har derimot hele tiden nektet å forklare seg om det nye beviset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere