RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fetteren krever 5,5 millioner

Sist oppdatert:
Fetteren til Birgitte Tengs krever 5,5 millioner kroner i erstatning for urettmessig straffeforfølgelse.

De 5,5 millionene skal til stor del dekke kostnader for personer som har bistått fetteren i hans kamp for å renvaske seg, skriver NTB.

Beløpet er betydelig høyere enn kravet på 4 millioner som fetteren fremla før forhandlingene i Høyesterett. Da kom staten med et forlikstilbud på 1,2 millioner.

- 4 millioner var et forlikstilbud. Nå har vi presentert reelle tall, sier advokat Arvid Sjødin til TV 2 Nettavisen.

Partene er enige om at fetteren skal ha erstatning for urettmessig straffeforfølgelse etter drapet på Birgitte Tengs i 1995. Spørsmålet som behandles i Høyesterett er beløpets størrelse.

Mange skal ha
Under rettsforhandlingene i Høyesterett nedla advokatene Håkon Helle og Arvid Sjødin nedla et krav på totalt 5.528.364 kroner. Beløpet skal dekke et krav fra fetteren selv på 405.300 kroner, samt oppreisning begrenset oppad til 2,5 millioner kroner.

I tillegg krever fetteren og hans far 1.093.064 kroner som skal gå til privatetterforsker Harald Olsen og advokatene Arvid Sjødin og Sigurd Klomsæt som har bistått fetteren i hans kamp for å bli renvasket.

Oppreisning til familien
Familien til fetteren krever oppreisning og erstatning for økonomiske tap på til sammen 1.530.000 kroner.

Rettsforhandlingene i Høyesterett fortsetter torsdag. Da vil staten holde sitt innlegg.

I tillegg til oppreisning og erstatning håper forsvarerne at Høyesterett i sin dom også vil omtale skyldspørsmålet i drapssaken og på den måten renvaske fetteren. TV 2 Nettavisen skrev tidligere onsdag om forsvarer Håkon Helles utfordring til Høyesterett.

- Dette er en til rettssystemet som vi ikke vet om Høyesterett vil ta stilling til. Det får vi antakelig ikke vite før dommen foreligger, sier Sjødin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere