RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fetteren tror han frikjennes

Sist oppdatert:
Den dobbeltdrapstiltalte fetteren forventer å bli frikjent når tingretten fredag avsier dom etter studentdrapene.

Det er ventet stor spenning til dagens dom. Aktor har krevd lovens strengeste straff for fetteren, 21 års fengsel. Men selv nekter han for all skyld.

- Han har sagt seg ikke skyldig, og han har forventninger om at domstolen skal komme fram til samme resultat, sier fetterens forsvarer, Marius Dietrichson, til TV 2 Nettavisen.

Fetteren vil selv være tilstede under fredagens domsavsigelse.

- Drept med 40 stikk
23-åringen er tiltalt for å ha drept fetteren Yuhang Wu (22) og kjæresten Ningyan Yu (23) på en svært så brutal måte. Drapene fant sted på en studenthybel på St. Hanshaugen i Oslo sentrum i februar i fjor.

Politiet trodde først at det kunne være snakk om et mafiadrap. Senere ble fetteren siktet for drapet.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at den tiltalte kineseren drepte sin fetter med 40 knivstikk. Deretter skal han ha drept Yu med en gardinsnor.

Fetteren ser nå fram til å bli ferdig med rettsaken som har pågått i Oslo de siste par ukene.

- Tiltalte han har lange sett fram til å få saken sin avgjort. Han synes det har gått lang tid å få fremstilt saken for domstolen, og når den skal avsies nå på fredag er han tilfreds med det, sier Dietrichson.

Turte ikke forklare
Selv har fetteren nektet å forklare seg i retten, fordi han frykter at kriminelle miljøer med opphav i Kina skal utsette ham og hans familie for livsfare

- Jeg vet at hvis jeg ikke snakker, så vil det virke ugunstig for meg selv, men samtidig vil jeg ikke sette sikkerheten til mine foreldre i fare. Jeg tror alle vil forstå hva som er viktigst for meg, sa 23-åringen da han ble spurt om hvorfor han ikke ville forklare seg.

Han påpekte at hans taushet ikke betyr at han er drapsmannen, men at han ikke har mot til å si noe.

La fram tre bevis
Aktor, statsadvokat Inger Wiig, har i retten lagt frem tre punkter hun mener kan bevise at 23-åringen står bak dobbeltdrapet:

1. Mobiltelefonbeviset: Aktoratet viser her til to tekstmeldinger som ble sendt fra sim-kortet til den avdøde kvinnen, en til tiltalte og en til kvinnens arbeidsgiver. De mener at hennes sim-kort har vært inne i fetterens mobiltelefon da meldingene ble sendt.

2. Fotavtrykkbeviset: Det er funnet flere fotavtrykk, fra to ulike skotyper, inne i leiligheten der studentparet ble funnet drept. Det ene fotavtrykket matcher med en beslaglagt sko som ble funnet utenfor tiltaltes bolig.

3. Minibankbeviset: Torsdag 12. februar 2004 klokken 22.07 var det et uttak av flere tusen kroner fra den drepte kvinnens konto. Påtalemyndigheten mener dette uttaket er gjort av drapsmannen, eller at kvinnen har blitt tvunget til å ta ut pengene. De viser også til at tiltalte, dagen etter at pengene var tatt ut, betalte 6500 kroner som han hadde i gjeld til en venn.

Wiik sier til TV 2 Nettavisen at hun ikke ønsker å kommentere saken ytterligere før dommen er avsagt.

Dom i saken vil bli avsagt fredag klokken 13.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere