– Det er stort. Jeg gledet meg til å se hvordan alt fungerte. Det var veldig godt organisert. Folk var veldig hyggelige og profesjonelle, sa folkehelsedirektøren, som kom syklende til Domus Athletica, der hun skulle få sin vaksine.

Stoltenberg fikk sin vaksinedose torsdag ettermiddag, og måtte som alle andre på vaksinesenteret sitte i kø og svare på de vanlige spørsmålene om hun har vært i utlandet, eller om noen rundt henne har vært syke.

– Glad for å se at det fungerer

Folkehelseinstituttet opplyser til NTB at Stoltenberg fikk sin vaksinedose uten å snike i køen eller å bli prioritert for vaksinering. Stoltenberg fikk en mRna-vaksine, altså Pfizer eller Moderna.

– Jeg blir veldig glad på egne vegne og på landets vegne for at dette fungerer så bra, sa Stoltenberg.

Både før og etter stikket satt Stoltenberg i ventelokalene med de andre som skulle bli vaksinert torsdag. Flere tok kontakt for å stille noen spørsmål til folkehelsedirektøren.

– Det var ikke vondt. Det er viktig at folk tar vaksinen når de får tilbud, både for å beskytte seg selv og andre. Hvis folk lar seg vaksinere når de får tilbud om det, kan vi etter hvert åpne opp samfunnet, sa Stoltenberg.

Gleder seg til å leve friere

Hun la til at også hun gleder seg til å kunne leve litt friere, men at det trolig ikke vil føre til stor endring i hennes hverdag som uansett er preget av jobben med å bekjempe pandemien.

– Selvfølgelig gleder også jeg meg til etter hvert å leve litt friere, og å kunne være mer med andre mennesker, sa Stoltenberg.

Ettersom det var en mRna-dose hun fikk, skal folkehelsedirektøren få en andre dose på et senere tidspunkt.

(©NTB)