– Jeg tror vi har en virksom vaksine om et års tid, men så skal den produseres i store nok mengder, altså hundrevis av millioner doser. Det blir en enorm flaskehals, skriver Aavitsland i en epost til Fædrelandsvennen.

Han tror ikke vi kan slutte å bekymre oss for viruset før vi har en effektiv vaksine som kan gis til alle som vil ha den.

Les også: Hun skremte vettet av halve Norge - nå har hun en ny bekymring

– Det kan være i 2021 i beste fall, men mer sannsynlig noen år etter det. Når vi nå holder epidemien nede, er det så få som gjennomgår sykdommen at vi ikke får noen særlig hjelp av immuniteten i befolkningen, sier Aavitsland.

Vaksinekoalisjonen Cepi opplyste mandag at de framskriver sine mest optimistiske anslag for når en koronavaksine er klar. Håpet er å være i gang med produksjon i løpet av året.

Les også: Kina er verdens mektigste land - Norge bidrar med hundrevis av millioner i bistand

si gjerne din mening i avstemningen før du leser videre, artikkelen fortsetter under

Tyskland tester vaksine

Tyskland har gitt klarsignal til landets første kliniske test av en mulig vaksine mot koronaviruset.

Vaksinen er den fjerde i verden som er godkjent for testing på mennesker. Den er utviklet av tyske Biontech og amerikanske Pfizer.

Les også: Nye korona-symptomer: Her er tegnene på at du kan være smittet uten å vite det (+)

Godkjenningen er et resultat av en grundig vurdering av den mulige risikoen og nytten knyttet til vaksinen, opplyser Tysklands vaksineinstitutt i en melding 22. april.

Britiske forskere er klare for å teste korona-vaksine på mennesker

Det var den britiske helseministeren Matt Hancock som kom med nyheten på den daglige pressebriefingen 21, april, ifølge Sky News.

Les også: Aksjeeksperten er blant Norges beste – nå anbefaler han disse fem aksjene (+)

- Å utvikle en vaksine er en «usikker vitenskap.», men forskerne på Oxford og Imperial College i London har gjort raske fremskritt. På samme tid vil vi investere i øke kapasiteten, hvis vaksinen viser seg å være trygg. Da vil vi gjøre den tilgjengelig for den britiske befolkningen så fort det lar seg gjøre, sa Hancock.

Han understreket imidlertid en viktig ting:

- Ingenting om denne prosessen er sikker, la helseministeren til.