RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiasko for statlig såkornfond

I fjor fikk SV gjennom en hestehandel med regjeringen etablert et delstatlig såkornfond for distriktene. Så langt er ikke én privat krone kommet inn.

Det var i fjor at en hestehandel mellom regjeringen og SV førte til opprettelsen av såkornfondet, eller «Ryan-fondet», som det ofte kalles, etter SVs næringspolitiker Inge Ryan. SV fikk dette gjennom, mot å støtte salg av SND Invest. Staten skulle gå inn med en halv milliard kroner, og private skulle gjøre det samme. Målet var å investere i distriktsnorge.

Etter ti måneder har ikke én privat krone kommet inn til fondet, og det er derfor heller ikke utløst statlige midler, melder Dagens Næringsliv.

– Dette er distriktspolitikk. Det er noe helt annet enn vår bransje har greie på, sier generalsekretær Anne H. Worsøe i Norsk Venture Kapitalforening til Dagens Næringsliv.

Nå øker regjeringen den statlige andelen fra 50 til 70 prosent, senker dessuten sitt avkastningskrav med et halvt prosentpoeng, og gir tre millioner i året i administrasjonstilskudd.

– Det var dette jeg krevde opprinnelig. Både næringsforeninger, private forvaltere og departementet har i det stille motarbeidet distriktsfondene. Derfor har det gått smått. Nå regner jeg med at såkornfondene og investeringene kommer i gang, sier Inge Ryan til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere