*Nettavisen* Nyheter.

Fiasko-raner tiltalt

Foto: (TV 2)

Sammen med ti andre menn er ranssiktede Petter Tharaldsen (33) tiltalt etter ransforsøket av en pengetransport i Lørenskog i desember 2002.

Gjennom overvåking av de tiltalte visste politiet når de ranstiltalte mennene regnet med å slå til mot pengetransporten på Maxi-senteret på Skårer i Lørenskog natt til 12.desember 2002. Derfor hadde de bedt selskapet Hafslund Sikkerhet om å endre kjøreruten denne kvelden.

Da de tiltalte kom til senteret hadde derfor bilen fra sikkerhetsselskapet allerede forlatt stedet. I stedet pågrep politiet fire menn. Under etterforskningen som ble utløst etter ransforsøket, ble enda flere personer pågrepet og siktet for medvirkning.

–Stjal ransbil
Mandag startet rettssaken mot i alt elleve menn som skal ha hatt tilknytning til saken. Blant dem er den 33 år gamle Petter Tharaldsen som på nytt kom i politiets søkelys da han ble pågrepet etter ransforsøket på Aker Brygge den 30. august. Der ble han pågrepet sammen med Bandidos-president Lars Harnes og Daniel de Linde da de forsøkte å stikke av etter ran av en annen pengetransport fra Hafslund Sikkerhet.

Ifølge tiltalen etter ransforsøket i 2002 skal Tharaldsen sammen med to andre ha stjålet en Chevrolet Suburban som dagen etter ble brukt under ransforsøket.

– Påtalemyndigheten mener at de fire som er tiltalt for ransforsøk ikke lykkes fordi pengetransporten allerede hadde passert. I tillegg er de øvrige tiltalt for medvirkning og tilrettelegging av den planlagte handlingen, sier statsadvokat Kim Ellertsen til NTB.

Avlyttet telefoner
Ellertsen vil blant annet legge fram bevis i form av avlyttede telefonsamtaler, men vil ellers ikke si noe om hvordan han anser den bevismessige delen av saken for å være. Petter Tharaldsen erkjente straffskyld etter tiltalen om bilbrukstyveri da saken startet.

– Jeg kan ikke bevismessig knytte Tharaldsen opp til selve ransforsøket, og derfor er han ikke tiltalt for det, sier Ellertsen.

Det er satt av i alt fem uker til saken som blir holdt på Åråsen Konferansesenter slik at alle aktørene får plass.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.