*Nettavisen* Nyheter.

Fikk 10.000 kroner for drapet

Foto: (Privat/Frelsesarmeen/Scanpix)

Drapet på den norske frelsesarméoffiseren Bo Brekke er oppklart.

20.10.07 19:09

Tre personer er siktet for drapet. En mann har innrømmet overfor pakistansk politi at han bestilte drapet som ble utført av to leiemordere, ifølge TV2 Nyhetene. Leiemorderne skal ha fått 10.000 kroner for å gjøre jobben.

Drapet profesjonelt utført, ifølge politirapporten som TV 2 Nyhetene har fått tak i.

Den ene av de siktede skal være identisk med den suspenderte nestlederen ved Frelsesarmeen i Lahore. Det var også ham som knakk sammen i politiavhør og erkjente drapet.

I politirapporten står det i detalj hvordan drapet ble utført. Det ble blant annet brukt to skytevåpen som ble avfyrt av to personer.

Gjennombruddet i etterforskningen kom etter at politisjefen i Punjab satte ned en gruppe med spesialetterforskere. Det var denne gruppa som klarte å få fram tilståelsen fra den suspenderte nestlederen.

194361

Skutt og drept
Bo Brekke ble skutt og drept i Lahore i Pakistan 27. september. Brekke ble skutt på kloss hold i nakkeregionen. Han ble truffet av to kuler og døde på stedet. Det var heller ikke noe tegn på at han skal ha satt seg i motverge.

Drapet fant sted inne på nordmannens kontor mellom klokka 18 og 18.15. Det var ingen øyenvitner til selve skytingen.

Nestleder mistenkt
En suspendert nestleder ble tidlig pekt ut som drapsmann, det var også han som fant Brekke utenfor kontordøra inne i Frelsesarmeens hovedkvarter. Nestlederen ble tidlig utpekt av en annen ansatt i organisasjonen på grunn av mistanke om underslag i forbindelse med et eiendomsprosjekt.

Den mistenkte ble også arrestert av politiet, men han klarte seinere å rømme.

- Dette er et internt oppgjør innen armeen, sa Politietterforsker Ahsan Younis til avisen The Nation.

Oberst
Brekke hadde vært oberst i Frelsesarmeen siden 1980. Det siste året hadde han og kona Birgitte ledet Frelsesarmeens arbeid i Lahore i Pakistan. Bo Brekke etterlot seg også to sønner.

Brekke var utdannet ved Frelsesarmeens offisersskole i London, og hadde tjenestegjort i Norge, Danmark og Sri Lanka.

Nettavisen/TV 2 Nyhetene følger saken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.