RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk 100.000 i fyllebot

Sist oppdatert:
Det ble dyr rødvin for tannlegen i Fredrikstad som ble tatt bak rattet med 0,49 i promille. - Straffen er høl i hue, sier tannlegen.

- Jeg kan ikke si annet enn at 100.000 kroner er høl i hue for en slik liten fillesak. Det sa jeg også fra om i retten. Men jeg tar det med et smil. Annet er ikke å gjøre, sier tannlegen til Fredriksstad Blad.

Mannen fortalte i retten at han hadde drukket én drink og to, tre glass rødvin før kjøreturen. Årsaken til turen var en krangel med samboeren som gjorde at han ønsket frisk luft. Selv angrer ikke mannen på kjøreturen.

- Det er vel ikke noe spesielt å angre på. Jeg kjørte rolig og behersket på lite trafikkerte veier «oppi dalom». Men jeg skulle selvsagt holdt meg på småveiene, og ikke kjørt ned på E6, sier tannlegen.

Tannlegen har en inntekt på 100.000 kroner i måneden. Vanlig bot er 2,5 ganger månedslønn, slik at mannen slapp billig unna. I tillegg til boten, mistet han lappen i 20 måneder og fikk 22 dagers betinget fengsel.

- Det skal nok gå greit. Jeg sykler nemlig til jobben det meste av året, og får si som jeg alltid har sagt: Du kan ta fra meg bilen min, men sykkelen får du aldri, sier han til Fredriksstad Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere