*Nettavisen* Nyheter.

Fikk 3,3 millioner hver

Foto: Borgen, Ørn E. (SCANPIX)

Og i et lokale et sted på Østlandet skal mellom 10 og 15 Nokas-millioner fortsatt være gjemt.

27.10.09 08:36

VG skriver tirsdag at David Toskas ti håndplukkede ransmenn fikk 3,3 millioner hver for jobben under Nokasranet i Stavanger.

Ranerne skal ha drømt om rundt 300-400 millioner kroner i ransutbytte, men endte til slutt opp med 57,4 millioner.

Opplysningene som VG refererer til kommer fra den nye boken «Dødsranet», som er skrevet av VG-journalistene Rolf J. Widerøe og Hans Petter Aass.

En anonym kilde sier til journalistene at mellom 10 og 15 millioner kroner av ransutbyttet skal være gjemt bort i et lagerlokale på Østlandet.

– Pengene er pakket ned i kasser og gjemt i et lager på Østlandet. Disse skulle deles på et senere tidspunkt. Det dreier seg om halvparten av utbyttet til seks personer. Dessuten har Lars-Erik Andersen fått mindre enn en fjerdedel av det han skulle ha, sier Widerøe til avisen.

Journalistene mener at ransutbyttet blant annet har gått til betaling for innsideinformasjon, investering i narkotika, gjennomføring av Munchranet, samt forbruk.

– Vår teori er at det meste er fordelt, noen har fått mer enn andre mens andre har investert store beløp i annen kriminalitet, sier politiinspektør Ernst Rossebø ved Rogaland politidistrikt, som ledet den omfattende Nokas-etterforskningen, til VG .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.