*Nettavisen* Nyheter.

Fikk 60 år for KKK-drap

Foto: (AP/Scanpix)

Ku Klux Klan-lederen Edgar Ray Killen ble i ettermiddag dømt til 60 års fengsel for drapene på tre menneskerettighets-forkjempere i 1964.

24.06.05 09:00

Dommer Marcus Gordon i Mississippi dømte Killen til 20 års fengsel for hvert av de tre drapene, totalt 60 år, melder AP.

80 år gamle Killen mottok dommen sittende i en rullestol, og dommer Gordon sa at «det gir meg ingen glede å dømme deg, men loven skiller ikke mellom ung og gammel».

Anker dommen
- Men jeg har vurdert det slik at det er tre liv som er involvert i denne saken, tre liv som fortjener å bli respektert.

Juryen fant tirsdag Killen skyldig i drap på Michael Schwerner, James Chaney og Andrew Goodman. Drapene fant sted for 41 år siden, og Killen er den eneste som er blitt tiltalt i saken.

I dag kom altså straffeutmålingen, som sender Killen bak murene resten av sitt liv.

80-åringens advokat, James McIntyre, sier at saken vil bli anket.

Skutt til døde
Ofrene var en sort og to hvite menneskerettighetsforskjempere, og ble angrepet mens de kjørte en stasjonsvogn 21. juni 1964. Flere Ku Klux Klan-medlemmer skjøt og drepte de tre. En massiv FBI-aksjon ble iverksatt da mennene ble meldt savnet, og først etter 44 dager ble likene funnet nedgravd.

Trippeldrapet ble blant annet inspirasjonskilden for filmen « Mississippi Burning».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag