RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk bilen ramponert av takras

Foto: Hans Trygve Holm (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
- Hadde dette snøraset truffet meg i stedet for bilen, hadde jeg ikke vært brukbar til noen verdens ting etterpå.

Det sier medlem av forsvarskomiteen på Stortinget, Ivar Kristiansen (H), etter at hans svarte Volkswagen Golf ble påført omfattende skader da den ble truffet av et takras mens bilen sto parkert i Bodø sentrum fredag i forrige uke.

- Ingen ville overlevd
Etter hendelsen la Kristiansen ut følgende melding på Facebook-profilen sin:

- Fikk store skader på min kjære Golf, etter at et svært takras med tonnevis av snø fra en gård i Bodø falt ned på vår og et par andres biler. Ingen mennesker ville ha overlevd et slikt ras. - Så folkens, vær forsiktig der du ferdes i påska.

Store skader
Til an.no forteller Kristiansen at bilen har vært til kontroll etter takraset, og den er påført skader på panseret. I tillegg må støtfanger lakkeres og det må utføres reparasjoner i motorrommet til bilen.

- Hvor mye det vil koste å få reparert har jeg ikke peiling på. Forsikringen dekker noe og så må vi vel ut med tre-fire tusen i egenandel, sier Ivar Kristiansen.

Han er veldig glad og lettet for at ikke raset traff mennesker.

- Flere tonn
- Vi (Kristiansen og hans kone, journ.anm.) hadde en forferdelig jobb med å få løs bilen etter raset. Det var hardt som stein. Ingen tvil om at enorme krefter har vært i sving, det vistes på de materielle skadene. En av bilene som sto der raset traff fikk frontruta knust. Jeg er glad ingen mennesker ble truffet av raset. Det må ha veid flere tonn, sier Kristiansen.

- Hadde dette snøraset truffet meg i stedet for bilen, hadde jeg ikke vært brukbar til noen verdens ting etterpå, legger Høyre-politikeren til.

Han håper nå flere enn ham selv og hans kone kan ta lærdom av hendelsen.

- For meg var det en skremmende opplevelse at et fall på 2,5 -3 meter kan gjøre så stor skade. Nå håper jeg bare dette kan være en lærepenge for gårdeiere og folk som ferdes langs veiene. Det er lurt å være oppmerksom, advarer Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere