RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk bostøtte - bodde på horehus

Sist oppdatert:
Bergenseren hevdet han var i en nødsituasjon og måtte ta inn på et bordell i Thailand, men Bergen tingrett fant at bostøtten han fikk fra sosialkontoret ikke var ment til slik overnatting.

Bergen tingrett har nå dømt mannen til betinget fengsel i 45 dager for trygdesvindel. I tillegg må han betale tilbake 41.838 kroner han urettmessig fikk fra sosialkontoret i Fyllingsdalen, skriver avisa Sydvesten.

Sosialkontoret fikk beskjed om at mannen bodde hjemme hos sin mor, mens han i virkeligheten var på ferie i Thailand. Oppholdet, som opprinnelig skulle vare i tre uker, ble utvidet da mannen ikke rakk flyet hjem. Akterutseilt i Thailand, lette mannen etter billig losji og tok inn på bordell.

I retten forklarte han at dette var det billigste alternativet, og at han håpet å kunne spare opp til ny hjemreisebillett. I mellomtiden hjalp moren sønnen med å få penger fra sosialkontoret. Hun skrev under på at han bodde hjemme og betalte husleie.

Da sosialkontoret oppdaget at mannen var utenlands, stoppet de utbetalingene og gikk til anmeldelse. Etter to og et halvt år kom mannen hjem.

Han erkjente seg ikke skyldig i tiltalen om trygdesvindel, men dommen i tingretten var klar. Imidlertid slapp han å betale saksomkostninger, ifølge Sydvesten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere