RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk bunad til bursdagen av Eli

60-årsjubilanten gikk rett fra tv-studio til bursdagsintervju på Kanal 24.
60-årsjubilanten gikk rett fra tv-studio til bursdagsintervju på Kanal 24. (Per Gunnar Sværen/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Carl I. Hagens 60-årsdag startet med frokost og gaver på sengen. Men fru Eli hadde nok en overraskelse på lur.

- Etter ti års press har han endelig gått med på å få seg bunad, smiler Eli Hagen fornøyd. Selv kommer hun fra Gudbrandsdalen, og har drakt fra hjemtraktene. I lang tid har hun ønsket at ektemannen skulle stille i matchende antrekk, men han har vært skeptisk.

- Han har ment at han ikke kler bunad, og har vært særlig skeptisk til å gå med nikkers. Men så fant vi ut at man kan bruke langbukser til gudbrandsdalsbunaden, og da kom han på gli, forteller Eli.

Bunad til fest
Gaven var selvsagt en overraskelse, så torsdag morgen fikk ektemannen bunadsskjorte, sølv og andre bunadsdeler som ikke krever målsøm. Resten må syes etter mål, og dermed blir ikke bunaden ferdig til 17. mai. Neste gang nasjonaldagen feires håper imidlertid Eli at ektemannen stiller i nasjonaldrakt. Men det kan komme anledninger også innen den tid:

- Særlig når vi inviteres til middager på Akershus Slott, fremheves nasjonaldrakt som passende antrekk i invitasjonen, forteller Eli, som sier begge har latt seg imponere av de flotte draktene andre middagsgjester har stilt opp i.

- Verre å ikke bli 60
Jubilanten selv var i strålende humør på bursdagen, og hadde følgende kommentar til det å bli 60:

- Alternativet er verre.

Hagen sier han begynner å føle seg moden, og konstaterer at han kan se tilbake på opplevelsesrike år. Men 60-åringen ser også fremover, til et rikt liv også etter hvert som politikerkarrieren gradvis trappes ned.

Feiret på tv og i radio
Carl I. Hagen forteller at bursdagen startet med gaver og frokost på sengen.

- Vanligvis får han napoleonskake til frokost når han fyller år, men så hørte vi at han skulle få kake av TV 2. Dermed ble det rundstykker med kokt skinke og italiensk salat, nytrukket te og ferskpresset juice i stedet, utdyper Eli.

Morgentimene var travle for paret. Etter direktesendt bursdagsintervju i «God Morgen Norge» på TV 2, ble Hagen geleidet direkte videre til Kanal 24s radiostudio.

Familiefest
Den offisielle feiringen av Hagens 60-årsdag skjer med en mottakelse på en oslorestaurant torsdag ettermiddag, mens hovedfeiringen skjer i parets nye hjem på Nøtterøy førstkommende lørdag.

- Og da håper vi på bedre vær enn i dag, sier Eli Hagen, som røper at det blir atten voksne og åtte barn på festen.

- Bare familie, bortsett fra en venn som Carl ble kjent med i barnehagen, og som han har holdt kontakten med siden. Han er nesten som familie, sier Eli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere