RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk dobbel dose narkose - døde

Sist oppdatert:
En lege og en sykepleier får refs av Helsetilsynet etter at en 82 år gammel mann døde etter narkosetabben ved Sykehuset Namsos.

82-åringen ble fraktet til Sykehuset Namsos etter en trafikkulykke. Han ble behandlet for blødninger fra nesen. Utover kvelden ble mannen dårligere, og det ble bestemt at han skulle legges i narkose for å få kontroll på blødningen. Ved en feil gav anestesisykepleieren dobbel dose narkose i forhold til det som var forordnet av legen, skriver Adresseavisen.

Mannens puls sank umiddelbart, og til tross for forsøk på gjenoppliving, sto livet hans ikke til å redde.

Etter å ha gransket saken, kommer Helsetilsynet med en advarsel til sykepleieren og legen. Den sakkyndige poengterer at det er usikkert om pasienten ville ha tålt å få narkose, uansett hvilken dose som hadde blitt benyttet.

Tilsynet mener legens behandling var uforsvarlig fordi han undervurderte hvor ustabil 82-åringen var. Han får blant annet også kritikk for å ikke ha informert anestesisykepleieren om at 82-åringen tidligere hadde hatt hjerteinfarkt. Men sykepleieren burde også selv ha vurdert mannens tilstand til at dosen burde reduseres, derfor mener tilsynet at også hun har opptrådt uforsvarlig.

Mannens enke og barn søker nå erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning fordi de mener han ble feilbehandlet. Ifølge enkens advokat, Marianne Kartum, vurderer de etterlatte også å gå til sivilt søksmål mot Sykehuset Namsos for å kreve oppreisningserstatning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere