Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk «felttur» til 70.000 kroner

Foto: PRIVAT
Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisen kan i dag avsløre at «feltturen» forsvarstoppene fikk av Thales, inkluderte treretters middager, fiskerettigheter og badstu.

Opplysninger TV 2 Nettavisen har fått tilgang til, gir et nytt bilde av de tre turene som Thales tidligere har omtalt som «felt-lignende».

7.000 kroner dagen
Thales, som er en del av det franske forsvarskonglomeratet med samme navn, er en av de største leverandørene av militærteknologisk utstyr til det norske forsvaret. TV 2 Nettavisen avslørte denne uken at seks høytstående offiserer i Forsvaret har deltatt på turer til lakseelva Orkla i Sør-Trøndelag. Turen ble betalt av Thales og forholdene granskes nå av Forsvarsstaben.

Kilder TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med forteller at Thales, ved to anledninger i 2004, leide fire hytter og et hus på Liens laksecamp med til sammen 18 sengeplasser. Prisen for ti dagers leie av overnatting og fiskerettighet kom på 70.000 kroner. I tillegg kommer utgifter til lunsj, som ikke er inkludert i prisen.

Inkludert i prisen er daglige tre-retters middager.

Thales bekrefter tallene overfor TV 2 Nettavisen onsdag. To av turene skal ifølge viseadministrende direktør Olaf Valeur ha vart i en halv uke hver.

Hvor turen i 2003, som Thales har opplyst å ha arrangert, ble holdt, er foreløpig ikke bekreftet. Men dersom prisen også her skulle vise seg å være den samme, blir totalregningen på turene, hvor seks høytstående offiserer i Forsvaret har deltatt, på rundt 100.000 kroner.

Treretters middag
Søndag uttalte informasjonssjef Ragnar Skjærstad i Thales følgende om standarden på hyttene ved Liens laksecamp:

- De er mer felt-aktige.

Men for 70.000 kroner får gjestene servert frokost og treretters middag hver dag i 10 dager. Drikke må man selv stå for. Til tross for at de fire hyttene er spartansk innredet og verken har innlagt vann eller toalett, disponerer leietakere et hus med dusj, toaletter og kjøkken. I tillegg har gjestene tilgang til et selskapslokale med plass til 40 personer i hovedhuset. Her reklameres det med godt utrustet kjøkken, vaskemaskin og badstu.

Det er mulig å leie laksecampen uten servering, men i en redegjørelse Thales sendte til TV 2 Nettavisen for to dager siden, bekrefter de at «Thales leier fiskerettighetene inkludert campinghytter, og har også dekket kostnader i forbindelse med kost».

Grillfest
Fiskerettigheter, som i noen områder i Orkla kan koste opp mot 20.000 kroner i året, er også inkludert i prisen. Det eneste offiserene selv måtte betale, var 250 kroner i fisketrydeavgift som kjøpes på Posten, samt egen reise til hyttene.

Området Liens laksecamp disponerer ,skal ifølge kjentfolk være et av de beste fiskevaldene i Orkla. Dersom offiserene ikke hadde eget fiskeutstyr, er tilgang på dette også inkludert i prisen.

En kilde TV 2 Nettavisen har snakket med, sier at middagene for det meste er norsk husmannskost, med alt fra kjøttkaker til flotte laksemiddager. Og skulle man ha spesielle ønsker til middag, vil dette la seg ordne.

På en av dagene droppet Thales og forsvarstoppene middagen og valgte i stedet å holde grillfest.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!