RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk heroin av barnevernet

Foto: MASSOUD HOSSAINI
Sist oppdatert:
Jenta (15) hadde aldri prøvd heroin før miljøarbeideren ga henne stoffet.

Den 32 år gamle mannen hadde praksisplass på barnevernsinstitusjonen Løft AS i Horten da han ga den 15 år gamle jenta heroin. Sammen røyket de stoffet på rommet hennes.

Jenta selv slo alarm, og i mars ble mannen dømt til 60 dagers fengsel, skriver VG.

Avisen har tidligere skrevet at flere av miljøarbeiderne på denne institusjonen er straffedømt i alvorlige volds- og trusselsaker. To av de ansatte er også dømt for torpedovirksomhet.

– Hendelsen er veldig beklagelig, og mannen ble bedt om å gå på dagen. Denne personen var ikke ansatt hos oss, men utplassert av NAV. Vi hadde ingen informasjon som skulle tilsi at sånt kunne skje, sier daglig leder Mona Lien ved Løft AS.

– Vi er prisgitt at personer som jobber hos oss, forholder seg til norske lover. Mannen var i liten grad alene med barna, og han gjorde tilsynelatende en god jobb, sier hun.

Saken har ikke fått noen konsekvenser for Løft AS. Fylkesmannen sier at Løft AS har «opptrådt forsvarlig i håndteringen av situasjonen».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere