RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk hjelp for sent - døde

Sist oppdatert:
Legevakten i Arendal innrømmer at en alvorlig syk eldre kvinne fikk hjelp for sent. Kort tid etter legebesøket falt kvinnen i koma.

Kvinnen hadde besøk av en lege fra legevakten i slutten av august, men havnet kort tid etterpå i koma. To måneder senere døde hun av hjertesvikt på et sykehjem.

I et brev forklarer legen som behandlet kvinnen at han forsto det slik at pasienten var sengeliggende, men ikke alvorlig syk, melder P4.

«Jeg misforsto alvoret i situasjonen, og forsto ikke at pasienten var svært dårlig da jeg snakket med hennes pårørende. Dette beklager jeg på det sterkeste, hun burde vært tilsett umiddelbart (¿)», skriver han.

Først da legen senere fikk telefon fra hjemmesykepleien, forsto han hvor alvorlig kvinnens tilstand var, og sørget for ambulanse og sykehusinnleggelse.

Ifølge fylkeslege Anne-Sofie Syvertsen er det usikkert om helsesituasjonen ble verre fordi kvinnen ikke ble brakt raskere til sykehuset.

De pårørende klaget på behandlingen, men Helsetilsynet lar saken ligge, siden partene er enige om hva som gikk galt. Også tidligere har legevakten i Arendal fått klager på manglende hjelp til alvorlig syke. Syvertsen mener imidlertid at det ikke står verre til i Arendal enn ved andre legevakter i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere