*Nettavisen* Nyheter.

Fikk «hore» skrevet på vinduet

Kvinnen som føler seg sexsjikanert av Suldal-ordføreren Andreas Drarvik, snakker nå ut. - Det siste halvannet året har vært et mareritt, sier hun. Les forklaringen hennes her.

02.03.05 19:58

Suldal-ordfører Andreas Drarvik (64) har midlertidig trukket seg fra stillingen som ordfører etter at det ble kjent at han er mistenkt for å ha sex-sjikanert kvinnen.

Drarvik er mistenkt for blant annet å ha tilgriset huset hennes med slibrige ord og lusket rundt i hagen.

Politiet har gitt ordføreren forbud mot å ta kontakt med kvinnen og etterforsker nå saken. Ifølge politiet må ordføreren torsdag møte i avhør.

- En stor påkjenning
- Det siste halvannet året har vært et mareritt og en stor påkjenning for meg. Det startet med at vegger/og eller vindu med ujevne mellomrom ble påskrevet slibrige ord og setninger. Jeg følte meg overvåket kvelder og netter, uttaler den sex-sjikanerte kvinnen i et brev hun har sendt til pressen.

Kvinnen ønsker å være anonym, men ønsker likevel å få fram hva hun mener skal ha skjedd i saken.

- Tankene mine svirret hele tiden om hvem dette kunne være - og om personen ville meg vondt? Alt dette gjorde meg redd – humøret og psyken min var helt på bunnen. Det ble så ille at jeg til tider mistenkte alle rundt meg - ja, nesten vennene mine også - for å stå bak, skriver kvinnen i brevet.

Politiet ble holdt løpende informert om sjikaneringen, og kvinnen har anmeldt til sammen seks episoder.

Håper hun får fred
Kvinnen forteller at hun daglig hadde kontakt med den mistenkte ordføreren, men uten å mistenke ham for noe av det som skjedde.

- Etter hvert dukket det likevel opp en gryende mistanke om hvem det kunne være som lusket rundt i hagen og skrev på vinduene. Denne mistanken ble spesielt styrket etter at jeg oppdaget mistenkte i garasjen min på en tid da han absolutt ikke hadde grunn til å være der, skriver kvinnen.

Hun bestemte seg for å arrangere en felle for å ta mannen på fersken fredag i forrige uke. Venner av henne sto vakt, og så dukket vedkommende opp, ifølge kvinnen. Deretter ringte hun politiet.

Væpnet politi rykket ut til stedet, men mannen kom seg unna, bekrefter politiet.

- Vennene mine så mannen snike seg inn i hagen min via oppkjørselen til en nabo. Selv om jeg ble skremt av å se mannen som sto og glodde inn i stuevinduet mitt, og at jeg ble ytterligere skremt da jeg så hvor opprørt og sint mannen så ut, var jeg ikke overrasket over hvem det var, skriver kvinnen.

- Jeg er glad for at det nå ser ut til at marerittet er over, og jeg håper at jeg og familien nå kan få fred, skriver hun.

- Saken er ikke avklart
TV 2 Nettavisen har gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med Suldal-ordfører Andreas Drarvik onsdag, men han har ikke vært tilgjengelig for å kommentere den fornærmede kvinnens brev. Fungerende ordfører Hans Sæter ønsker heller ikke å videreformidle kontakt til ordføreren. Sæter vil heller ikke kommentere brevet.

- Jeg vil ikke kommentere noe som helst. Vi går ikke inn i saken, for dette er et forhold mellom Andreas Drarvik, fornærmede og politiet, sier Sæter til TV 2 Nettavisen onsdag ettermiddag.

Han legger ikke skjul på at saken er belastende for kommunen.

- Først og fremst er det tragisk for kommunen at det kommer en slik sak opp, men denne saken er ikke avklart så vi forholder oss til det. Det er derfor ordføreren har bedt om å få fratre inntil denne saken er avklart. Det synes vi var ryddig av han å gjøre, sier Sæter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag