*Nettavisen* Nyheter.

Fikk ikke lege – nesten kvalt

Moren til Nina Ellertsen er psykiatrisk pasient. Da hun fikk pusteproblemer på grunn av lungesykdommen KOLS, ble hun nektet lege.

29.03.05 09:00

Moren til Nina Ellertsen har Kronisk obstruktiv lungesykdom, KOLS. Hun har vært innlagt på sykehuset flere ganger i løpet av de tre siste årene på grunn av sykdommen. I tillegg har hun vært inn og ut av psykiatrien siden datteren var liten.

For rundt to uker siden mistet hun sønnen i en trafikkulykke. Hun fikk en sterk reaksjon og ble overført fra omsorgskollektivet Damsgård der hun bodde, til psykiatrisk avdeling ved Dalane DPS, skriver Stavanger Aftenblad.

- På skjærtorsdag ringte mor meg og sa at hun var så kortpustet at hun hadde vanskelig for å snakke og å gå. Jeg ble redd for henne og spurte om å få snakke med personalet som var på jobb, forteller Ellertsen.

Da hun spurte personalet om de kunne kontakte legevakten, fikk hun nei til svar. De sa at de skulle diskutere det, men at det ikke var noen fare for moren.

Da fikk Ellertsen nok, og tok saken i egne hender. Hun kjørte fra hjemmet i Egersund og hentet moren med seg. Da hun kom frem var hun blå i ansiktet. Leppene var knallblå og hendene var nesten svarte.

Fra legevakten ble den syke damen sendt rett til Stavanger Universititetssykehus. Der ble hun kjørt rett på intensiven og lagt i respirator. Hun er fortsatt ikke kommet til bevissthet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.