*Nettavisen* Nyheter.

Fikk ingen unnskyldning

Venstres nestleder Olaf Thommessen fikk ingen beklagelse fra Lars Sponheim under oppvaskmøtet tirsdag.

11.04.07 09:00

Tirsdag kveld holdt Venstre-ledelsen en telefonkonferanse med fylkeslederne foran landsmøtet til helgen. Men det var partileder Lars Sponheims bredside mot sin egen nestleder som dominerte diskusjonen.

Se hele innslaget på TV 2 Sumo her

- Det var et veldig ålreit møte som ventet. Vi er vant til friske fraspark i Venstre, og har høy takhøyde Når ting går over stokk og stein, så lufter vi ut og er ferdig med det. Det gjorde vi i dag, sa 2. nestleder Olaf Thommessen til TV 2 Nyhetene etter møtet.

Stayerevne
I Dagens Næringsliv i påsken stilte Lars Sponheim spørsmålstegn ved Olaf Thommessens stayerevne. Han avviste samtidig at Thommessen var noen naturlig kronprins i partiet.

Til Nettavisen tirsdag utdypet Sponheim kritikken.

-Thommessen valgte å reise lederspørsmålet før landsmøtet, der dette ikke er tema, sa han.

Tradisjon
Under telefonmøtet tirsdag fikk ikke Thommessen noen unnskyldning fra Sponheim.

- Vi har ingen tradisjon for å få folk til å be om unnskyldning. Vi sier det vi mener og mener det vi sier. Så vet vi hvor vi har hverandre, sier Thommessen til TV 2.

Han vil ikke svare på om han er et naturlig valg som ny Venstre-leder før stortingsvalget i 2009.

- Det tør jeg ikke svare på nå. Det tør jeg love deg. Det tør jeg ikke si noen ting om, understreker han.

Lars Sponheim ønsket ikke å kommentere saken etter telefonmøtet tirsdag kveld.

Rød løper
2004 hadde Olaf Thommessen bred støtte i Venstre for å sikre seg en stortingsplass. Da takket han nei til nominasjon i siste liten. Nå er støtten borte, skriver VG.

- Den røde løperen er ikke lenger rullet ut for Thommessen. Den røde løperen tilhører vår nåværende stortingsrepresentant Borghild Tenden som gjør en knallgod jobb. Nominasjonsprosessen vil avgjøre, men hun gjør en fantastisk jobb og det er ingen grunn til å bytte henne ut, sier fylkesleder Wilhem Borgetil VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.