RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk isbjørn i trålen

(Roger Haugen)
Sist oppdatert:
Skipper Roger Haugen fikk en ubehagelig overraskelse da trålen kom over ripa på reketråleren Bjørkhaug. Se bildene.

Opp sammen med tusenvis av reker kom nemlig en isbjørn.

- Det har jeg aldri opplevd før. Det hender du får levende sel, men en isbjørn har jeg aldri opplevd å få før, sier kapteinen til TV 2 Nettavisen.

At det er en uvanlig hendelse kan isbjørnforsker ved Norsk polarinstitutt Jon Aars bekrefte.

- Dette er uvanlig. Hvis dette forekom ofte vil jeg garantert ha hørt om det, men jeg kan ikke garantere at det aldri har skjedd før, sier han.

Den døde isbjørnen hadde nok ligget en stund i sjøen da den kom om bord i Bjørkhaug, under rekefisket ved Hinlopen mellom Nordaustlandet og Spitsbergen.

- Jeg har vært skipper i 14 år og har vært like lenge i arktiske strøk. Jeg har vært med på selfangst og alt. Så dette er ganske stor del av livet, men isbjørn har jeg aldri fanget før, forteller 38 år gamle Haugen fra Vanulven.

Han forteller at bjørnen ikke var fullt utvokst.

- Det var vel en halvvoksen bjørn tenker jeg. Dyret har sikkert vært dødt et par uker, og kom trolig drivende med strømmen, forteller kapteinen.

Mannskapet så ingen annen utvei enn å lempe bjørnen på sjøen igjen, siden de ikke ville ha kadaveret sammen med rekene om bord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere