RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk kalender i isolasjon

Foto: Privat
Streng isolasjon førte til at den drapssiktede Dung-ektemannen mistet begreper om tid.

(iBergen.no) I dag, fredag, har forsvunnede Dungs ektemann og hennes svigermor sittet syv uker i politiets varetekt i full isolasjon.

Stirret i taket
Dette har tatt på helsen til ektemannen som ikke gjør stort annet enn å stirre i taket. Svigermoren derimot bruker tiden på hekling og strikking.

Etter en periode i isolasjon, hvor det blant annet var fullstendig medieforbud, mistet ektemannen begreper om tiden. Etter fem uker i isolasjon fikk han derfor en kalender.

- Det er ikke stort å gjøre under slike umenneskelige forhold. Han har barre stirret i taket. Etter hvert mistet han begreper om tiden. Han visste ikke om det var dag eller natt, søndag eller mandag. For en tid tilbake, ca 14 dager, fikk jeg derfor ordnet det slik at han fikk ha en kalender, sier ektemannens forsvarer Frode Skogvold til iBergen.no.

Torsdag uttalte Skogvold også til iBergen.no at det har vært totalt ødeleggende for helsen til ektemannen bare å sitte og se i taket.

Opphevet isolasjon
Nå ser han imidlertid ut til å gå en noe lysere tid i møte.

Torsdag opphevet Gulating lagmannsrett isolasjonen for både ektemannen og svigermoren. De må imidlertid sitte fengslet til 15. november.

De får nå være blant medfanger, men får ikke prate med hverandre. De vil nå også få tilgang til medier og besøk i kontrollerte former.

Ektemannen vil nå få besøk av barna sine.

Lagdommer Daniel Lunde ville løslate de siktede i Dung-saken, men fikk ikke to av sine kollegaer med på dette.

Ektemannen og svigermoren har sittet fengslet siden 23. august, og de syv siste ukene i full isolasjon.

Dung Tran-Larsen ble meldt savnet 20. juli. Ektemannen hevder hun forsvant fra sitt hjem 14. juli. Politiet tror det er mer sannsynlig at noe kriminelt har skjedd.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere