Gå til sidens hovedinnhold

- Fikk kontakt med sjøormen

Jan-Ove Sundberg hevder igjen å ha hatt kontakt med sjørmen Selma.

Selma er altså navnet på sjøormen i Seljordsvannet som Jan-Ove Sundberg og hans team, GUST, mener eksisterer.

- Jeg har en nyhet i dag. Vi lå utenfor Sanden Camping i dag mellom klokken 12 og 14. Vi fikk inn to store saker på ekkoloddet. De var fire, fem meter lange, og det var ikke fisk. Deretter hørte vi noen veldig sterke lyder på hydrofonen. Lydene var så kraftige at det vibrerte og smalt i høretelefonene, sa sjøorm-jeger Jan-Ove Sundberg til TV 2 Nettavisen i går.

GIr seg aldri
De siste årene har Sundberg brukt somrene til jakten på sjøormen i Seljordsvannet. I fjor mente han å ha fanget den på film, men filmen var så dårlig at det ikke kunne brukes som bevis.

- Om forskerne skal bli fornøyd må vi fange den i en felle vi har. Eller vi må ta stillbilder eller film slik at man kan se at det er et ukjent dyr. Det går ikke med halvdårlige bilder på lang avstand, sier han.

Kurs
Etter mange år som sjøorm-jeger har Sundberg nå begynt å lære opp nye generasjoner ormejegere.

- Vi vet ikke hvor lenge vi gamle klarer å holde på. Klarer vi ikke å løse denne gåten så må nye krefter ta over, sier 58-åringen på telefon fra Seljord Camping til TV 2 Nettavisen.

Kurset i kryptozoologi og ekspedisjonskunnskap holdes i Sverige med praktiske øvelser i Vättern.

- Folk har sett merkelige ting i Vättern også. Vi har vært på et sted og lyttet, men vi vet ikke hva det er, sier Sundberg.

Vet mye om ormen
Dette er Sundbergs sjette ekspedisjon til Seljordsvannet. Sundberg mener at «Selma er en type orm som kan bli opp til ti meter lang. I fjor mente ekspedisjonen at de hadde filmet en ormunge på 1,5 meter.

Sundberg mener også at han nå begynner å vite hvor ormen holder til, og når det er mest sannsynlig å se den. Årets ekspedisjon vil bestå mye av å spane på disse stedene.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg