RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk kontroll med kraftig lyngbrann

Sist oppdatert:
Brannvesenet har natt til lørdag store problemer med å få kontroll over en lyngbrann ved Dombås i Gudbrandsdalen.

Ved sjutiden lørdag morgen mener brannmannskapene endelig å ha fått kontroll med lyngbrannen som natten igjennom hadde truet med å spre seg til et hytteområde på Dombås.

- Det har avtatt betraktelig, og nå mener de at de har kontroll, bekrefter operasjonsleder Ann Karin Sundgården i Gudbrandsdal politidistrik overfor TV 2 Nettavisen.

Brant i hele natt
Like etter klokken tre natt til lørdag brant det fortsatt kraftig i lyngen på Dombås.

- Det har avtatt noe, men det blåser fortsatt kraftig og brannen vil nok ikke være under kontroll før utpå morgenkvisten, sa operasjonsleder Ann Karin Sundgården.

Ifølge politifolk på stedet håpet da mannskapene at det ikke skulle bli nødvendig å evakuere hytteboere.

- Vi har fått bistand fra forsvaret, som har bandvogner og firehjulinger. Der hvor hyttene ligger er det vei, slik at firehjulingene kan komme til og slokke, forklarte Sundgården.

Brannen er lokalisert til noen høydedrag i Furuhaugli på Dombås, et stykke fra E6 på den andre siden av Dovregubbens hall, opplyser politiet.

En kvadratkilometer brann
Det var ved 22-tiden fredag kveld at politiet fikk melding om at det brant kraftig i lyngen ved Dombås.

- Det er ikke vei dit, og det er kraftig vind, men politi og brannvesen gjør hva vi kan for å få slokket brannen, sa operasjonsleder Ann Karin Sundgården i Gudbrandsdal politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 00.30-tiden natt til lørdag.

Brannen herjet da et område på omtrent en kvadratkilometer.

- Det er hyttebebyggelse ikke så langt derifra, men brannen må først spre seg over noen fjelltopper, så det er ikke noen umiddelbar fare ennå, sa operasjonslederen.

Det vil trolig være nødvendig med etterslokking utover formiddagen lørdag for å sikre at brannen ikke blusser opp igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere