RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk mangelfull utredning - døde

Sist oppdatert:
Fredrikstad-mannen (51) fryktet at noe var galt med hovedpulsåren, men på sykehuset vant han ikke gehør. Kort tid etter døde han.

Sykehuset Østfold utredet mannen for nyresten og sendte han hjem med 20 Paralgin Forte. Påfølgende natt døde han hjemme på grunn av sprukket hovedpulsåre.

Sykehuset Østfold får nå sterk kritikk fra Helsetilsynet fordi de ikke utredet mannen grundigere før han ble skrevet ut i september i fjor, skriver Fredrikstads Blad.

I tilsynsrapporten heter det at tre sykehusleger brøt journalføringsplikten i saken, at 51-åringen ikke ble vurdert av spesialist og at han ikke fikk gehør for sin oppfatning om at smertene kunne skyldes en mulig feil på hovedpulsåren. Dette var årsaken til at hans far døde. 51-åringen ble også skrevet ut for tidlig.

Enken etter den 51 år gamle mannen retter nå sterk kritikk mot sykehuset.

- Det er tragisk at sykehuset ikke har tid til å lytte til en pasient med fryktelige smerter, sier hun til Fredriksstad Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere