RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk med pistol på fly

Sist oppdatert:
Odd Harald Hauge gikk gjennom to sikkerhetskontroller med denne pistolen og ammunisjon i håndbagasjen. Avinor skjønner ikke hvordan.

- Dette er komisk. Historien viser jo at sikkerhetssjekken ikke virker som den skal, sier Odd Harald Hauge. Gründeren og den tidligere redaktøren og eieren av Nettavisen var på tur tilbake fra Svalbard til Oslo da han glemte at signalpistolen og patroner lå i sidelommen på tursekken hans.

Pistolen oppdaget han ikke før han kom hjem. Spesielt komisk synes han sikkerhetsblemmen er fordi han flere ganger har blitt fratatt små sakser som har ligget i toalettmappen.

Tok kniv
Hauge var på Svalbard som guide for en gruppe på 35 personer. Han kjøpte pistolen på Svalbard for å beskytte seg og følget mot isbjørn. Pistolen hadde ligget i tursekken under hele Svalbard-oppholdet. Derfor tenkte han ikke over at den også lå der da han skulle hjem.

På Svalbard la han tursekken sammen med annen håndbagasje til gjennomlysning før han gikk om bord. Ingen sa noen ting og Hauge tok flyet til Tromsø.

Der byttet han fly til Oslo. Denne gangen ble han stoppet i sikkerhetskontrollen. Denne gangen måtte han fjerne en kniv.

- Jeg hadde en Leatherman-kniv i sekken. Jeg løp ned og la den med den andre bagasjen før avreise. Deretter gikk jeg om bord. Det var først da jeg kom hjem at jeg oppdaget pistolen. Jeg tenkte rett og slett ikke på at jeg hadde en pistol i sekken, sier Hauge.

- Tviler på historien
Avinor ser svært alvorlig på en slik sikkerhetsglipp, men ønsker ikke å forholde seg til denne historien før de har fått bevist at Hauge faktisk gikk gjennom sjekken med pistolen.

- Vi stiller oss helt uforstående til at dette har skjedd. Vi må ha mer dokumentasjon på dette. Dette virker helt usannsynlig, sier informasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til TV 2 Nettavisen.

Narvesen sier at gjennomlysningssystemet skal oppdage en pistol. Han synes det høres spesielt rart ut at kniven ble oppdaget og ikke pistolen.

- Hvis vi skal kommentere dette må vi undersøke saken nøye. Vi må vi vite nøyaktig når det har skjedd, flightnummer og så videre, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere