*Nettavisen* Nyheter.

Fikk Nokas-medhold i PFU

TV 2 og TV 2 Nettavisen har fått medhold i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i at det var greit å offentliggjøre lydopptak fra Nokas-ranet.

22.11.05 17:30

Det var i august 2005 at TV 2 og TV 2 Nettavisen sendte utdrag fra lydbåndopptak gjort under Nokas-ranet i Stavanger.

TV 2 hadde flere nyhetssendinger der lydbåndopptakene ble avspilt. TV 2 Nettavisen omtalte innholdet i opptakene, og ga leserne muligheter til å høre opptakene på internett.

Det var Rogaland politidistrikt ved politimester Olav Sønderland, som klaget TV 2 og TV 2 Nettavisen inn for PFU for å ha publisert materiale som er unntatt fra offentlighet. Han betegnet dette som «et massivt generelt brudd på hele tanken om at media skal ha etiske retningslinjer for sin virksomhet».

PFU skriver i sin begrunnelse blant annet at Nokas-saken er en av de største straffesaker i Norges-historien, og at den derfor er av spesiell interesse.

«Så vel for pressen som for allmennheten var det på publiseringstidspunktet knyttet stor interesse til alle sider ved det som skjedde den dramatiske ransdagen. Ut fra dette finner utvalget det forståelig at TV 2 og TV 2 Nettavisen kom til at det var legitimt å sende deler av de lydopptak redaksjonene var kommet i besittelse av», heter det.

LES KJENNELSEN FRA PFU HER:

05-160 TV2 og TV2 Nettavisen

HØR OPPTAKENE HER (gratis):

Opptaket fra politiets samband

Opptaket fra nødsambandet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.