Fikk oppjustert troen på helvete

Misjonssambandet likte ikke undersøkelsen som viste at svært få tror på helvete, og bestilte en ny. Det skremte flere til å svare riktig.

16.04.04 09:25

På 90-tallet trodde 15 prosent av oss på evig pine i helvete. En undersøkelse Visendi gjorde for Avisenes Pressebyrå viste i mars i år at helvete taper terreng, og at bare 2,7 prosent av oss tror på helvete.

Redaksjonen i Misjonssambandets blad Utsyn trodde ikke på tallene om at så få tror på helvete, og bestilte ny undersøkelse. Nå viser det seg at det egentlig er 11,3 prosent av oss som har tro på at helvete finnes, skriver Vårt Land.

Årsaken til de store avvikene i de to undersøkelsene er at svaralternativene ikke var gjensidig utelukkende. Avisenes Pressebyrå som bestilte den første undersøkelsen beklager at en unyansert framstilling kan ha bidratt til forvirring.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Tror du på helvete?
Ja
Nei

Se resultat

Misjonssambandet ville imidlertid fått problemer med å forklare hvorfor man driver med misjon og vekkelsesaksjoner dersom tallene fra den første undersøkelsen var korrekte. Men selv med 11,3 prosent oppslutning om helvete viser det seg nå at tre fjerdedeler av de spurte ikke tror på helvete. 13,1 prosent vet ikke hva de tror. Utsyn-redaktør Espen Ottosen tror flere av oss egentlig tror på helvete.

- Hadde vi skiftet ut ordet helvete med fortapelse, ville nok oppslutningen vært langt høyere, sier han til Vårt Land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag