RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk p-bot med kona i bilen

Sist oppdatert:
Mens kona satt i forsetet på bilen, fikk Per Morten Sakshaug 799 kroner i bot.

Med kona Ja Ping i bilen og motoren i gang spurtet Per Morten Sakshaug inn på Statoil i Asker for å fylle kaffeavtale-koppen med kaffen. Da han kom ut igjen to minutter senere stod parkeringsvakten fra City Park og skrev parkeringsbot.

- Han dukket opp rett etter at jeg hadde smelt igjen døren. Da kona spurte hva han drev med, sa han at det ikke var lov å stå der vi stod. Kona forsøkte å forklare ham at det bare var snakk om en av- og påstigning, men det øret ville ikke vakten høre på, sier Sakshaug til Nettavisen.

Dermed kan kaffekoppen fort bli dyr.

City Park skal, ifølge Budstikka.no, nemlig ha 700 kroner for påfyllet.

Lover kamp
Nå er Sakshaug mer enn oppgitt. Han kjører innom Statoilstasjonen for å få seg en kaffekopp hver eneste morgen. Forskjellen denne gangen var det var fullt utenfor kaffestasjonen. Dermed måtte askerbøringen sette fra seg bilen på plassene til McDonalds vegg i vegg.

Der er det City Park som regjerer. Og til tross for at McDonalds var stengt, og til tross for at Sakshaug derfor ikke opptok noen plass for hurtigmatkjedens kunder, var de altså på pletten bare sekunder etter at Sakshaug hadde forlatt bilen.

- Dette har jo ingenting med å håndheve privatrettslige eller offentlige regler å gjøre. Det er kun å sope inn penger til parkeringsselskapet, sier askerbøringen.

Han lover å ta saken til forliksrådet.

(saken fortsetter under bildet)

Toer sine hender
McDonalds i Asker har tidligere sagt til Budstikka at de ikke liker City Parks harde håndhevelse av regelverket, men at de ikke kan gripe inn overfor parkeringsselskapet.

De har også sagt at de vurderer å bytte ut parkeringsselskapet når nåværende kontrakt går ut ved årsskiftet.

På døren inn til restauranten står det sågar et oppslag at de ikke ønsker å høre fra kunder som er ilagt bot på eget område. De henviser til et telefonnummer til City Park.

Oppslaget avsluttes med hurtigmatkjedens logo og meldingen «I'm lovin' it» (Jeg elsker det, red.anm).

City Park tar saken
Når Nettavisen tar kontakt med City Park sier salgssjef Gunnar Johansen at de trekker boten.

- Vår oppgave er å sørge for at det ikke parkerer noen på den plassen. I dette tilfellet tok vakten kontakt med personen i bilen. Hun sa hun ventet på mannen. Parkeringsvakten ventet da en stund før han skrev ut boten, og overleverte boten til sjåføren da denne kom ut av Statoil, sier Johansen.

Så sier han at etterkontrollen av bildet som ble tatt viser at det sitter en person i bilen og at boten derfor har blitt kansellert. At vakten faktisk snakket med Ja Ping og derfor åpenbart må ha vært klar over at hun satt i bilen, blir hoppet bukk over.

- Hadde det ikke sittet en person i bilen ville den ikke blitt kansellert, sier Johansen.

Han holder fast på at City Park ikke er spesielt strenge med håndhevelsen av parkeringsforbudet utenfor McDonalds i Asker.

- Hva skal vi gjøre når oppgaven er å sørge for at folk ikke parkerer på denne plassen utenom åpningstiden til McDonalds? Åpningstiden står jo på døren og det er tydelig merket. Da får man bot når man bevisst parkerer der likevel. Når jeg får bøter får jeg det jo fordi jeg gjør noe jeg ikke skal gjøre i forhold til skiltingen på stedet, sier Johansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere