RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk penger før vaksineavtale

Sist oppdatert:
Før han alene forhandlet fram vaksineavtalen mellom Kreftregisteret og Merck, fikk forskningssjefen penger fra legemiddelfirmaet.

Forskningssjefen som forhandlet fram et større avtale med det amerikanske legemiddelfirmaet Merck om et norsk vaksineprogram for livmorhalskreft, har mottatt pengeoverføringer fra det samme legemiddelfirmaet siden to år før avtalen trådte i kraft. Det skriver VG.

Ifølge avisa har forskningssjef Steinar Ø. Thoresen ved Kreftregisteret mottatt 233.900 kroner fra legemiddelfirmaet for møtevirksomhet og reisegodtgjørelser. Som ansatt i Kreftregisteret har Thoresen opplysningsplikt for personlig innbringende avtaler med industrien.

- Dette er nå en personalsak. Det ble begått en feil. Den er ryddet opp i. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier direktør i Kreftregisteret, Frøydis Langmark, ifølge VG.

- Jeg har aldri oppfattet disse honorarene som bierverv jeg måtte opplyse om. Jeg har ingenting å skjule, sier Thoresen til VG.

Etatsjef for Riksrevisjonen, Therese Johnsen, sier til VG at de ikke har anmeldt forholdet til Økokrim fordi de anser saken som en personalsak. Hos Økokrim får Nettavisen opplyst at de ikke vil kommentere hvorvidt dette er en sak de undersøker.

- I den grad noe blir sak hos oss, så sier vi aldri noe om det på forhånd, sier jourhavende jurist i Økokrim til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere