RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk se frivillighet i praksis

Foto: Runar Nørstad, ANB (Avisenes Nyhetsbyrå)
Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget fikk se frivillighet i praksis da han besøkte Røde Kors på Golsfjellet tirsdag.

Gol (ANB): – Det er fantastisk å komme opp og se frivilligheten i den norske redningstjenesten i praksis, forteller Storberget.

Han hadde tatt et avbrekk i sin egen påskeferie for å tilbringe dagen sammen med de frivillige.

Justisministeren fikk selv prøve hvordan redning i skred foregår sammen med mannskaper fra Røde Kors og andre organisasjoner fra redningstjenesten i Norge.

– Det var en viktig opplevelse å få prøve både sender-mottaker og søkestang i et skred. Det er noe helt annet å prøve det selv enn bare å høre om det, sa Storberget etter å ha foretatt søk i skredet.

– Viktig signal
President i Røde Kors, Sven Mollekleiv, er glad for at Storberget tok turen opp i påskeheimen.

– Det sender et viktig signal at han tar seg tid til å komme, sier Mollekleiv.

– Det gir også inspirasjon til våre frivillige å ha ministeren med på øvelse slik at de får vist arbeidet de gjør i praksis. Ikke minst er det en tilbakemelding til dem om betydningen de har i den nasjonale redningstjenesten, fortsetter han.

Landsrådsleder for Røde Kors Hjelpekorps, Jahn Petter Berentsen, foretok søk sammen med Storberget under øvelsen. Han benyttet anledningen til å sette rekruttering til framtidens hjelpekorps på dagsorden.

– Vi fikk satt fokus på rekruttering i dag, og har en god felles forståelse av hva som skal til i framtiden. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet om dette med Storberget, sier Berentsen.

Brudd- dag
Røde Kors har hittil i påsken registrert 184 skader. 62 av disse kom tirsdag.

– 40 av skadene som kom i dag var bruddskader. Vi vil gjenta oppfordringen om å sjekke snøforholdene der man skal stå eller gå på ski, og være ekstra forsiktig slik forholdene er i fjellet nå, oppfordrer vaktleder Lars-Otto Laukvik på informasjonssentralen på Gol.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere