*Nettavisen* Nyheter.

Fikk se frivillighet i praksis

Foto: Runar Nørstad, ANB (Avisenes Nyhetsbyrå)

Justisminister Knut Storberget fikk se frivillighet i praksis da han besøkte Røde Kors på Golsfjellet tirsdag.

30.03.10 23:30

Gol (ANB): – Det er fantastisk å komme opp og se frivilligheten i den norske redningstjenesten i praksis, forteller Storberget.

Han hadde tatt et avbrekk i sin egen påskeferie for å tilbringe dagen sammen med de frivillige.

Justisministeren fikk selv prøve hvordan redning i skred foregår sammen med mannskaper fra Røde Kors og andre organisasjoner fra redningstjenesten i Norge.

– Det var en viktig opplevelse å få prøve både sender-mottaker og søkestang i et skred. Det er noe helt annet å prøve det selv enn bare å høre om det, sa Storberget etter å ha foretatt søk i skredet.

– Viktig signal
President i Røde Kors, Sven Mollekleiv, er glad for at Storberget tok turen opp i påskeheimen.

– Det sender et viktig signal at han tar seg tid til å komme, sier Mollekleiv.

– Det gir også inspirasjon til våre frivillige å ha ministeren med på øvelse slik at de får vist arbeidet de gjør i praksis. Ikke minst er det en tilbakemelding til dem om betydningen de har i den nasjonale redningstjenesten, fortsetter han.

Landsrådsleder for Røde Kors Hjelpekorps, Jahn Petter Berentsen, foretok søk sammen med Storberget under øvelsen. Han benyttet anledningen til å sette rekruttering til framtidens hjelpekorps på dagsorden.

– Vi fikk satt fokus på rekruttering i dag, og har en god felles forståelse av hva som skal til i framtiden. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet om dette med Storberget, sier Berentsen.

Brudd- dag
Røde Kors har hittil i påsken registrert 184 skader. 62 av disse kom tirsdag.

– 40 av skadene som kom i dag var bruddskader. Vi vil gjenta oppfordringen om å sjekke snøforholdene der man skal stå eller gå på ski, og være ekstra forsiktig slik forholdene er i fjellet nå, oppfordrer vaktleder Lars-Otto Laukvik på informasjonssentralen på Gol.

(ANB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Runar Nørstad, ANB

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Runar Nørstad, ANB

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Runar Nørstad, ANB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.