Gå til sidens hovedinnhold

Fikk sparken på TV

Reidar Nordby jr. har fått sparken i Norsk Tipping.

Det melder NRK-programmet Redaksjon En.

- Norsk Tipping avslutter arbeidsforholdet med Reidar Nordby, sier styreleder i Norsk Tipping, Sigmund Thue til NRK .

Thue sier også at han er åpen for å vurdere sin egen stilling dersom det kommer et krav om det.

Les også: - Vurderer å trekke meg

Reidar Nordby jr. uttalte torsdag i TV 2 Nyhetene at han vurderte om han ville trekke seg fra en nyopprettet konsulentstilling i Norsk Tipping. For denne stillingen skulle han få samme lønn som han hadde som administrerende direktør - 1,7 millioner kroner.

- Nå har vi sett på saken på nytt, og etter medietrykket de siste dagene har vi funnet grunn til å omprøve de konklusjonene vi kom til tidligere, sier Thue.

Gartnerutgifter
Dette kom etter at Nordby tirsdag trakk seg fra toppstillingen som administrerende direktør i Norsk Tipping, etter at det ble kjent at han hadde unndratt å beskatte 380.000 kroner. Pengene hadde Nordby fått av Norsk Tipping for å dekke gartnerutgifter over en åtteårsperiode.

Torsdag kveld opplyser imidlertid styreleder Sigmund Thue, at Nordby forlater hele selskapet, men må stille sine kunnskaper til disposisjon for Norsk Tipping.

- Ikke grådig
Nordy syntes kritikken som har blitt rettet mot ham har vært trist, og han ønsker ikke å fremstå som grådig.

- Jeg synes at jeg skal vurdere alle disse tingene. Det må bli en helhetlig vurdering, jeg skal tenke fremover og langsiktig og jeg skal tenke på Norsk Tipping. Men jeg legger merke til kritiske røster, det gjør inntrykk og jeg vil selvfølgelig opptre på en måte som jeg også har prøvd å gjøre tidligere, sier Nordby til TV 2 Nyhetene.

Les også: Knust for 400 kroner

- Jeg blir jo påvirket av den kritikken som kommer. Jeg synes det er trist, og jeg vil forsøke å unngå at mitt ettermæle skal være grådighet. Det har aldri preget meg, og det håper jeg det ikke skal gjøre i fremtiden heller.

Nettavisen følger saken.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar