*Nettavisen* Nyheter.

Fikk tilbud om psykiatrisk hjelp

Foto: Arild Enger

Mannen som er siktet for drap i Brevik, fikk tilbud om hjelp bare dager før drapet, men avviste hjelpen.

09.12.05 12:36

- Han hadde kontakt med vårt akutteam 5. desember. Han fikk forespørsel om han kunne tenke seg innleggelse, men han var avvisende til det og ønsket ikke å bli innlagt, sier klinikkoverlege Egil Waldenstrøm til TV 2 Nettavisen.

Waldenstrøm sier at mannen (45) deretter fikk tilbud om oppfølging på dagtid.

- Avtalen var at han skulle ta kontakt hvis han følte behov for det, sier han.

Natt til 8. desember skjøt og drepte 45-åringen en 59 år gammel mann i en hytte på Oksøya utenfor Brevik. Litt før klokken 00.30 ringte mannen til politiet og fortalte at han hadde drept en person. 45-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Akutteamet
Waldenstrøm sier at den nå drapssiktede mannen kontaktet en somatisk avdeling ved Skien sykehus mandag 5. desember. Der skal personalet ha kontaktet akutteamet for at de kunne vurdere mannens psykiske tilstand.

Etter samtale med en spesialsykepleier og en lege fikk 45-åringen tilbud om plass ved psykiatrisk klinikk ved Sykehuset i Telemark. Waldenstrøm ønsker av personvernhensyn ikke å gå inn på hvorfor mannen oppsøkte somatisk avdeling, eller hva som gjorde at han fikk tilbud om å bli lagt inn.

Fylte ikke kriterier
- Ble det vurdert å tvangsinnlegge mannen når han selv ikke ønsket å bli innlagt?

- Han fylte ikke kriteriene for tvangsinnleggelse. Det var ikke på tale. Da måtte han hatt en alvorlig sinnslidelse med tilleggskriterier, men det var ikke aktuelt, sier Waldenstrøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag